SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF
Bordtennisförening

Bra matchhelg för division 3-lagen
2023-01-16 22:48

Båda våra division 3-lag har varit i farten i helgen. I den uppländska serien håller vi fortfarande fjärdeplatsen och i Stockholmsserien drar det ihop sig till en avgörande match mot Spårvägen om en kvalplats till division 2.

I helgen spelades det seriesammandrag i de nationella serierna och våra två division 3-lag spelade en rad viktiga matcher. I Division 3 NSSÖ, där vi främst möter lag från Uppsala och resten av Uppland, begav vi oss just till Uppsala för att möta Österåker och Uppsala, som skuggade oss i tabellen. 

 

Tyvärr blev Österåker för svåra. Vi hade 2-2 efter första omgången singelmatcher, men de gjorde en bra andra runda och gick ifrån till 5-3, för att sedan vinna båda dubblarna. Det blev för svårt att vända och slutresultatet blev 4-8. Det skulle dock bli revansch i matchen mot Uppsala, där vi tog kommandot direkt och kunde avgöra till 8-5, även om det faktiskt stod 5-4 efter första dubbeln. 

 

Med fyra matcher kvar av serien ligger vi kvar på fjärdeplatsen, fyra poäng efter tvåan Heby. Upplands-Ekeby är ohotad etta.

 

I Brännkyrkahallen arrangerade Hammarby själva seriesammandraget i Division 3 ÖSNÖ, som spelades över både lördag och söndag, med fyra matcher. Och det blev en lyckad helg med segrar mot Ängby, Stocksund och Boo, och en oavgjord match mot Tyresö. I sista matchen mot Boo blev det spännande då vårt försprång med 7-3 efter dubblarna krympte till 7-6 inför sista matchen. Där kunde ändå Pedro ro en 3-1-seger i land och bärga en viktig poäng till Bajen.

 

Vi ligger nämligen på andra plats i tabellen efter suveräna Norrtull, bara en poäng före Spårvägen, som har en match mer spelad. Det återstår två omgångar, och vi möter Spårvägen i den näst sista matchen, som alltså kan bli direkt avgörande för chansen att gå upp i division 2. I vår sista match möter vi nämligen just Norrtull, som är hittills obesegrade i år.

 

Vi ser fram emot en rafflande avslutning som arrangeras av Boo lördagen den 11 mars.


Nyhetsarkiv
Lyckad Bajen Cup2023-10-31 18:01
Full fart på Bajen Cup2022-10-31 18:09