SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF
Bordtennisförening

Bra läge för Hammarby vid halvtid i serierna
2022-12-14 22:01
Vårt division 7-lag med spelare från UTV-grupperna gör succé.

Våra nio lag i senior- och veteranserierna har nu spelat sig igenom halva säsongen. En summering visar betydligt bättre resultat än förra året.

Förra seriesäsongen blev tung ur Hammarby Bordtennis synvinkel. Vårt division 2-lag ramlade ner i trean efter att ha hamnat näst sist i division 2 ÖSN, och båda division 3-lagen hamnade långt ner och det ena ramlade ur sin serie. Dessutom föll ett lag från division 6 ner till division 7.

 

När det nu är dags att göra en halvtidssummering av serieläget för säsongen 2022/2023 ser det betydligt ljusare ut, inte minst för våra lag i division 3. I division 3 ÖSNÖ inledde Hammarby med två förlustmatcher, men har sedan spelat upp sig med fyra raka segrar och en tredjeplats med mersmak.

 

Vårt andra division 3-lag, i NSSÖ, ligger på en fjärdeplats, men verkar ha mer att ge då de bland annat slog serietvåan i senaste sammandraget, vilket gör att de nu bara är två poäng från andraplatsen i serien.

 

Även Hammarbys lag i division 4 går bra och ligger på en andraplats i serien. De inledde matchandet med en tung förlust men har sedan dess fyra segrar och en oavgjord. Dock har Norrtull i ledningen inte förlorat en enda poäng än så länge.

 

I division 5 är Hammarby Bordtennis representerat både i den norra och den södra serien. I laget i norra hittar vi främst spelare från träningsgruppen Ungdom elit, och även de har spelat till sig en bra position inför våren. Även om de blir svårt att nå överlägsna ledarna Tibble-Kungsängen, som inte har förlorat en enda match, ser det ljust ut för laget. Tredjeplatsen kan förhoppnignsvis bytas mot en andraplats, då de bara ligger två poäng bakom Norrtull.

 

I södra femman är Hammarbys medelålder betydligt högre, och det laget ligger precis mitt i tabellen på en fjärdeplats. Resultaten har varit blandade under hösten, men det är bara två poäng upp till Lidingö på andraplatsen, ett lag som Hammarby slog ganska klart i säsongens andra match.

 

Ett starkt lysande utropstecken är vårt nya lag i division sju, som består av spelarna i UTV-grupperna med tränaren Isak Levin som coach. De har tagit sig an sitt första år i seniorserien med bravur och ligger nu på tredje plats, bara två poäng efter ledande Huddinge och en poäng bakom Nynäshamn. Årets sista match blev en rafflande historia mot just Nynäshamn, som slutade 7-7 efter att Hammarby kvitterat genom segrar i de två avslutande singelmatcherna.

 

I veteranserierna är det mest vin, men också en slatt vatten. Vårt division 2-lag leder serien efter en fantastiskt start med fyra raka segrar. I femte omgången blev det förlust mot Tullinge och sedan oavgjort mot Ängby, två lag på den nedre halvan av mitten.

 

I veteranseriens division 3 södra leder Hammarby Bordtennis överlägset efter sex raka segrar med 36-10 i matchkvot (alltså hur många individuella matcher och dubblar laget vunnit och förlorat). Ledningen är så stor som fem poäng och laget har spelat till sig ett gyllene läge att vinna serien.

 

Fullt så roligt ser det inte ut i den norra serien. Här ligger Hammarby sist med två inspelade poäng. Bra motstånd och lätt motvind. Förhoppningsvis får vi se en vändning under andra halvan av serien. Överlag ser det ändå mycket ljust ut för Hammarby Bordtennis inför vårens seriespel.

 

Ni hittar alltid alla tabeller och spelarstatistik för våra lag från länkarna på vår seriesida.


Nyhetsarkiv
Lyckad Bajen Cup2023-10-31 18:01
Full fart på Bajen Cup2022-10-31 18:09