SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF
Bordtennisförening

Lovande säsong för Hammarby
2023-12-18 22:53

Halva säsongen har gått och våra lag har alltså kommit halvvägs in i seriespelet. A-laget är med i toppen av division 3, och flera av våra andra lag går överraskande bra i sina serier.

Det är dags att summera första halvan av säsongen 2023/2024 och det har hittills varit överraskande bra resultat, trots att ett antal av lagen gick upp förra året, och alltså borde ha det tuffare nu.

 

Vårt a-lag har gått som tåget, och hade serieledningen i division 3 ÖSNV ända fram till den sista matchen innan jul, då den första plumpen i protokollet kom mot Norrtull. I laget, som har siktet inställt på division 2, har Marko, Daniel och Tobias 13-3, 14-5 och 14-6 och är de som utmärkt sig mest hittills. Laget ligger nu tvåa, men på samma poäng som ettan Västers.

 

Nytt för i år är också att vi har tre division 3-lag, och det såg först ut att bli svårt att hålla kvar allihop på den nivån. Speciellt i Upplandsserien fick vi en knackig start, men nu i halvtid har våra två lag bakom a-laget parkerat på en fjärde och en femte plats, med mersmak, och med lite flyt kan de utmana i toppen.

 

Ungdomslaget som gick upp från division 5 till fyran förra året, har som väntat inte haft det så lätt, men efter en klar seger mot Ingarö och en skrällpoäng mot Tullinge har de iallafall lite marginal till sistaplatsen i serien. Det är tydligt att spelarna har tagit ett steg till sedan förra säsongen.

 

I division 5 parkerar laget på näst sista plats, vilket också var slutplaceringen efter förra säsongen. Samtidigt är det med mersmak efter en poäng mot serieledarna Boo i den sista matchen, så kanske kan vi förbättra resultatet i år.

 

Ett av våra starkaste lag hittar vi annars i division 6. De fick sin plats efter att ha slutat trea i en svår division 7-serie förra säsongen, och med stark utveckling bland spelarna ligger de nu tvåa och utmanar verkligen i kampen om förstaplatsen.

 

I division 7 har vi tre helt nya lag i seriespelet. Här har ungdomsgänget i division 7 södra B varit helt skoningslösa med 48-4 i matchkvot och en klar serieledning. Även gubbarna i södra A har tagit sikte på sexan och leder serien med liten marginal mot Ängby. Det kan bli en tuff fajt in på mållinjen. Desto tuffare har gänget i norra B, som bara tagit en poäng, mot bottenkollegan Täby. Men det är tydligt att de lär sig mer och mer av matchspelet och det kan nog bli några fler poäng innan säsongen är över.

 

I veteranserierna gick Hammarby upp i högstadivisionen förra säsongen och där är klassen riktigt hög, det inser man när vi har fyllt laget med division 3-spelare och de ändå ligger sist i serien. Men vi är med och utmanar på den här nivån, och det ska vi vara. I veteran division 2 ligger vi sexa, och där har vi gjort några fina resultat och kan säkerligen hålla oss kvar och kanske avancera lite. I division 3 ligger vi näst sist, men stal också poäng mot serieledande Boo i sista omgången, vilket bådar gott inför andra halvan av säsongen.

 

Än så länge ser alltså seriespelet lovande ut för Hammarby. Vi har god chans att gå upp i division två, samtidigt som vi klarar oss kvar med de andra lagen i trean. Det ser också bra ut i sjuan, där vi hoppas få två lag att gå upp i sexan, för att få bättre matchning för våra spelare i motions- och ungdomsgrupperna nästa säsong.

 

Här hittar ni alla serier och all statistik för våra lag.


Nyhetsarkiv
Lyckad Bajen Cup2023-10-31 18:01
Full fart på Bajen Cup2022-10-31 18:09