SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF
Bordtennisförening

Lyckad Bajen Cup
2023-10-31 18:01

Bajen Cup har utvecklats till en verklig hösttradition. I år tävlade 270 spelare från 25 klubbar i elva klasser. Och det blev dessutom flera Hammarbysegrar.

Årets Bajen Cup blev lika fullbokad som vanligt, med 270 spelare från 25 klubbar som tävlade i 11 klasser, om man inte räknar rankingklassen som sju olika klasser i sig. Extra glädjande var att mer än 20 spelare, både barn och vuxna, gjorde sin första tävling. Som vanligt fylldes hallen på lördagen med barn, ungdomar och förväntansfulla föräldrar, medan söndagen blev lite lugnare, då de flesta var något mer erfarna.

 

För Hammarbys del handlade det om ett femtiotal spelare i alla åldrar, som ställde upp i hemmatävlingen. I lördagens ungdomsklasser kunde Simon Larsson vinna PF9 medan Adrian Anghem och Tor Strömberg som delade tredjeplatsen. En riktig storslam för Hammarby där. Olle Xue Källander tog också en bronspokal i PF9B-slutspelet. Även Otto Bjerke gjorde en riktigt stark insats och var bara några bollar ifrån att gå till finalen i PF13. Dessförinnan hade Hilding Hasselström kommit trea i PF10B.

 

Söndagen inleddes med en öppen divisionsklass. Här tog sig Hammarbys Tobias Balenius till final i förstadivisionen, men fick ge sig mot Norrtulls Niklas Ferb, som därigenom tog en gruvlig revansch efter deras möte i seriespelet i september. I övrigt kunde Hammarby räkna in tre divisionssegrar genom Leo Wiman, Anton Johansson och Jesper Bergman i division 2, 5 och 6.

 

I eftermiddagens seniorklasser vann sedan Adriaan Kjellsson H5 och Anton Johansson H7, men det var många Hammarbyspelare som utmärkte sig med bra spel under hela helgen.

 

Se alla resultat på Ondata.


Nyhetsarkiv
Lyckad Bajen Cup2023-10-31 18:01
Full fart på Bajen Cup2022-10-31 18:09