SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF
Bordtennisförening

Jämnt i toppen när division 3 avgjordes
2023-03-18 17:28

När det nationella seriespelet avslutades hade Hammarby inte marginalerna på sin sida, men vi kan ändå summera en fin säsong i toppen av våra två division 3-serier.

De nationella serierna (division 3 upp till Pingisligan) är färdigspelade. Hammarby har två lag i division 3 och våra båda lag begav sig till Svandamshallarna i Uppsala och Boo rackethall i Nacka för att spela det sista seriesammandraget för säsongen.

 

I division 3 ÖSNÖ hade låg vi på andra plats, men det bjöds på tufft motstånd de sista matcherna - först serietrean Spårvägen och sedan de redan klara seriesegrarna från Norrtull. I praktiken stod en kvalplats för uppflyttning på spel. 

 

Mot ett för dagen något förstärkt Spårvägen såg det till en början jämnt ut. Med 3-3 efter sex singlar talade det mesta för att det skulle bli en rysare, men Spårvägen var starkare och tog hem tre singlar och båda dubbelmatcherna fram till 8-3. En desto bättre insats blev det mot Norrtull, som inte tappat en enda poäng under säsongen. Matchen vände ett par gånger och med två singlar kvar var ställningen 6-6. Tyvärr gick de sista matcherna i Norrtulls favör och säsongen var färdigspelad för Hammarby.

 

Tobias blev helgens vassaste med en matchkvot på 4-1, och faktum är att han hamnar på tredje plats av alla seriens spelare med 21-7 i kvot. Hammarby har för övrigt hela fyra spelare bland seriens elva bästa matchkvoter, förutom Tobias är det Magnus 9-0, Pedro 12-5 och Daniel 11-6.

 

Även i Uppsala stod andraplatsen på spel. Här hade Heby två poängs försprång i en mycket jämn serie där fyra lag hade möjlighet att nå kvalplatsen. Hammarby började bra och vann över Sunnersta med 8-5. Sedan väntade just Heby, som fick en mycket bra start på matchen och snart ledde med 5-1. Där någonstans vaknade Hammarby till och gick nästan rent fram till den sista singelmatchen, då man hade ledningen med 7-6. Allt avgjordes i skiljeset och säsongen slutade med 7-7 mot Heby i en match där hela nio av 14 matcher gick till skilje.

 

In i det sista stod kampen om medaljerna för tredjeplatsen och vägde mellan Hammarby och Uppsala, men Uppsala drog det längta strået. Båda lagen hamnade på 15 poäng, men Uppsala hade 84-82 i matchkvot, att jämföra med Hammarbys 85-86, tre futtiga matcher till godo alltså.

 

Helgens bästa matchkvoter stod Hossein och Lasse för med 4-2. De både har också lyckats bäst sett över hela säsongen med 23-10 och 22-12. Det gör Hossein till tredje bäst i serien, medan Lasse landar på en åttondeplats.

 

Nu siktar vi mot nästa säsong med vetskapen att båda våra lag kan vara med och utmana om avancemanget till division 2.

 

Lagen under säsongen:
Division 3 ÖSNÖ: Tobias Balenius, Magnus Jernström, Pedro De la Torre Luque, Daniel Sahlstrand, Hector Byström, Mattias Lindberg, Alexander Engström och Ulf Drakenberg.

 

Division 3 NSSÖ: Hossein Zonouzimarand, Lars J Eriksson, Lo Ah-King, Thomas Karlsson, Mikael Andersson, Michael Svensson, John Ekström, Jimmy Mané Perez Del Camino och Kent Bertilsson.


Nyhetsarkiv
Lyckad Bajen Cup2023-10-31 18:01
Full fart på Bajen Cup2022-10-31 18:09