SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF
Bordtennisförening

Ungdomarnas år i klubbmästerskapet
2023-09-23 00:01

78 medlemmar ställde upp i elva klasser under Hammarby Bordtennis klubbmästerskap. Och det blev ungdomarna som visade att de nu är med och utmanar seniorerna på allvar.

Under helgen 16-17 september kunde Hammarby Bordtennis äntligen spela sitt uppskjutna klubbmästerskap, som egentligen var planerat till våren 2023. Då samlades hela 78 medlemmar och föräldrar för att spela i elva olika klasser, från herrsingel och ungdomsklasser till familjedubbel och motionsklass. Sammanlagt blev det över 250 matcher.

 

När krutröken lagt sig efter ett vänskapligt och uppskattat mästerskap visade det sig att klubbens ungdomsgeneration tog för sig ordentligt och faktiskt gick vinnande ur fajten med seniorerna. Det började redan i dubbeln där Daniel och Lo fick en enkel resa genom poolen, innan allvaret började i slutspelet. Där slog först Craig och Kent ut förra årets mästare Tobias och John i kvartsfinalen, innan de mötte Daniel och Lo i en tät semifinal som gick hela vägen till skilje. I finalen släppte ungdomarna sedan ett set mot Pelle och Hossein innan de vann fjärde set med 11-1 och tog hem guldet.

 

I herrsingel möttes Daniel och Lo sedan i semifinalen, där Lo drog det längsta strået med 11-8 i skiljeset. Samtidigt vann förra årets mästare Tobias med 11-9 i skiljeset mot Hossein. Finalen blev lika jämn. Tobias vann första set med 11-7, innan Lo kunde vinna tre raka med siffrorna 13-11, 11-9 och 12-10. Och därmed kan vi konstatera att Hammarby Bordtennis har en god återväxt.

 

Anna blev klubbmästare i damsingel, visserligen utan motståndare, men med tanke på att hon gick vidare till slutspelet i herrsingel är hon tveklöst en värdig vinnare. Förhoppningsvis kan fler damer ställa upp nästa KM, då läget på damseniorsidan i klubben ser bättre ut än på flera år.

 

I ungdomsklasserna tog Lo hem HJ18, Gustav vann PF13, Noel vann PF11 och Tor vann PF9. Lördagens spel avslutades med familjedubbeln. Förra årets vinnare, Peter och Alexander ställde inte upp i år, vilket krattade manegen för Filip och hans pappa Niclas, som även förra året gick till final och nu kunde vinna mot Alfred och Mehran.

 

Söndagen bjöd på max 1300, handicapklass och den nya klassen för motionärer och spelare under 750 rankingpoäng. Här var Leo ordentligt på hugget och kunde spela hem två segrar efter att ha mött Leif i final i båda klasserna, trots att han fick noll i handicap.

 

I motionsklassen möttes spelare från ungdomsgrupper och seniormotionärer i en trevlig blandning. Här spelade Anton och Viggo väldigt fin bordtennis och kunde mötas i finalen, där Anton vann efter en mycket tuff femsetare. Det är ingen vild gissning att de båda går över 750 poäng under säsongen som kommer.

 

Hammarby Bordtennis har de senaste åren spelat klubbmästerskapet under fredag kväll och lördag, men att utnyttja hela helgen gav ett luftigare program och möjligheter till spel för fler i föreningen. Det kan bli ett upplägg att utveckla vidare till nästa år.

 

 

Klubbmästare 2023

Damsingel: Anna Berg

Herrsingel: Lo Ah-King

Dubbel: Lo Ah-King och Daniel Sahlstrand

HJ18: Lo Ah-King

PF13: Gustav Kruse

PF11: Noel Lundberg

PF9: Tor Strömberg

Max 1300: Leo Wiman

Max750/motion: Anton Johansson

Handicap: Leo Wiman

 

Se resultatlistor här.

Se tidigare klubbmästare här.

 

 

 

 


Nyhetsarkiv
Lyckad Bajen Cup2023-10-31 18:01
Full fart på Bajen Cup2022-10-31 18:09