SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF
Bordtennisförening

Hammarby får två lag i division två
2024-05-26 19:18

Hammarby gick upp i division två, missade kvalet och åkte ur med våra tre division tre-lag.  Nu är säsongen snart över och Svenska bordtennisförbundet har fördelat lagen i serierna. Vi fick både en extra plats i tvåan och en i trean. 

Det är dags att summera seriesäsongen, som bjöd på en rad glada överraskningar. Med tre lag i division tre hade vi målet att nå tillbaka till division två. Och så blev det. Laget i division 3 ÖSNÖ tappade några spelare under säsongen, men fylldes på med lirare som återvände till pingisen och Hammarby Bordtennis. Tillsammans kunde de ta över förstaplatsen i sista omgången och säkra en plats i division två.

 

Samtidigt tappade laget i division 3 ÖSNV sin serieledning och slutade på andra plats. I kvalet tog de sedan andraplatsen, och missade uppflyttning till tvåan. Samtidigt kom laget i division 3 NSSÖ sjua i en tät serie och ramlade ner i division fyra.

 

När Svenska bordtennisförbundet gjorde serieindelningen för de nationella serierna stod det sedan klart att Hammarby erbjöds en extra plats både i division två och i division tre. Vi har alltså två lag i tvåan nästa säsong.

 

Samtidigt hade både division fyra-laget och division fem-laget tuffa säsonger och slutade sjua i sina serier. I division sex hade vi å andra sidan en väldigt fin säsong, när ungdomslaget från UTV Farsta kom tvåa och nästan kvalade sig upp. Det andra UTV-laget gjorde samtidigt succé och vann sin division sju-serie med god marginal. Även det ena nya seniorlaget i sjuan vann och ordnade en plats i sexan, medan det andra kämpade sig till en femteplats.

 

I veteranserien kom vi från en fantastisk säsong innan med tre uppflyttningar, vilket visade sig i år med tre riktigt tuffa serier.

 

Till såsongen 2024/2025 jobbar vi vidare. Inget är klart än, men vi har förhoppningar om att göra ett återtåg i damserien och kliva in i pensionärsserien. Men det får framtiden utvisa.


Nyhetsarkiv
Lyckad Bajen Cup2023-10-31 18:01
Full fart på Bajen Cup2022-10-31 18:09