SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF
Bordtennisförening

Sommaryran blev en somrig succé
2023-06-05 22:29

Mer än 1300 matcher med b-slutspel och glass till alla. Det är Hammarby Bordtennis nya tävling Bajens sommaryra, som spelades i helgen, ett lyckat koncept för säsongsavslutningen som säkerligen kommer att få en uppföljare nästa år.

Vår senaste tävling, Bajens sommaryra, blev en fullmatad succé där 270 spelare från 40 klubbar spelade mer än 1300 matcher. Upplägget byggde på att ge alla klasser b-slutspel, erbjuda två åldersklasser familjedubbel och handicapklass för att ge en lättsam säsongsavslutning för alla.

 

På söndagen hade vi divisionsspel och storpooler för en dags jämna och utvecklande spel. Vi bjöd barnen, och alla som hjälpte till att döma på glass, vilket visade sig vara ett lyckokast, eftersom det aldrig saknades domare!

 

Den stora höjdpunkten för många var familjedubblarna, som var fyllda med pingisspelande barn med en blandning av syskon, nybörjarföräldrar och mer ambitiösa föräldrapartners. i max 12-klassen stod Albin Asp och Stefan Bonell från Norrtälje till slut som segrare efter en tuff kamp mot Rotebros Hugo och Jesper Wallenberg. I max 15-klassen blev det en riktig Bajenfinal, där Alexander och Peter Engström kunde vinna över Otto och Petter Bjerke, trots att de förlorat samma möte i poolen någon timme tidigare.

 

Under söndagens spel hade vi ett härligt startfält på alla nivåer. I storpool 1 återfanns inte mindre än fyra spelare från Sunnersta, men det blev ändå två Hammarbyspelare i topp till slut. Alexander Engström drog det längsta strået före Lo Ah-King i en omväxlande pool där alla uppenbarligen hade chansen att slå alla.

 

I den översta divisionsklassen spelade till slut två spelare från Upplands-Ekeby final, Stefan Franzén slog Peter Borg i tre raka set, efter att de slagit ut varsin spelare från Sundbyberg i semifinalerna.

 

För Hammarby Bordtennis blev det en fin tävling med 70 deltagare, där flera tävlade för första gången och andra överraskade både sig själva och motståndarna. På pallplatser hade vi Sigge Paulin som trea i PF9B, Hilding Hasselström och Noel Lundberg som treor i PF10B, Otto Bjerke som trea i PF12A, Alexander Engström som trea i PF13A, Gustav Kruse, Ludwig Dahlin och Alvin Sjögren Schmidt som etta, tvåa och trea i PF13B, Alexander Engström som etta i PF14A och Leo Wiman och Einar Lundin Orrghen som etta och trea i PF14B. Magnus Åberg och Joachim Alvarsson tog sig dessutom till semifinal i handicapklassen.

 

Vi ska heller inte glömma vår sommardrive, som spelades på fredagskvällen innan sommaryran. Det blev också ett lyckat arrangemang, inte minst då Halmstads Willhelm Kindblad dök upp och spelade hem A-klassen. Vi gissar att han egentligen var i stan för att spela TTEX games (som han sedan också vann!) och inte tvärtom. 

 

Vi vill rikta ett stort tack till alla föräldrar och spelare som hjälpte till att grilla burgare, stå i fiket, döma matcher och allmänt bara finnas till hands. Ju fler vi blir som vill delta, desto bättre (och fler) tävlingar kan vi arrangera.

 

Ni hittar hela resultatlistan på Ondata.

Resultaten för sommardriven hittar ni här (A-klassen) och här (B-klassen).

 


Nyhetsarkiv
Lyckad Bajen Cup2023-10-31 18:01
Full fart på Bajen Cup2022-10-31 18:09