Hoppa till sidans innehåll

Allmän information


Intresseanmälan till Hammarby IF Bordtennisförening

Det finns ett stort intresse för att börja spela bordtennis. Vi gör vårt bästa för att ta in intresserade till föreningen. Anmälan görs på hemsidan här. Vi tillämpar kölista och tar in barn och ungdomar vid säsongsstart och vart efter det finns plats i någon grupp. Avgifter till föreningen hittar du här.

 

Träningen

Föreningen har tagit fram trivselregler som gäller för träningen. Det är viktigt att du läser den tillsammans med ditt barn. Kom i tid till träningen men inte för tidigt. Om en grupp håller på kan träningen bli störd om du kommer in för tidigt i träningslokalen. Avbryt inte tränaren under pågående träning. Vänd dig till tränaren med frågor efter träningen. Om ditt barn blir sjukt eller vill sluta att träna meddelar du tränaren via e-post. Tränarnas mailadresser finns på hemsidan under fliken Träning/tränare.

 

Läger under skolloven

Under skolloven organiserar föreningen dagläger där alla skolungdomar i mån av plats får delta. Under sommarlovet organiseras dagläger i samband med skolavslutningen och skolstarten. Resten av sommaren har föreningen säsongsuppehåll men för den som vill tävla finns många tävlingar att delta i under sommaren. Information om dagläger mailas ut till föräldrar och annonseras på Hammarby IF BTF:s hemsida.

Utrustning och kläder

Racket för nybörjare och barn i pingisskola

En nybörjarracket ska ha backsidegummin, d.v.s. "normala" bordtennisgummin men slät yta (inga nabbar). Den ena sidan ska vara svart och den andra sidan ska vara röd. Det är viktigt att gummibeläggningen har lite friktion och inte är helt "glatt" så att nybörjaren kan lära sig att göra och hantera skruvade bollar. Det är också viktigt att gummit inte är för "tjockt". Tjocka gummin är snabba och svåra att kontrollera medan smalare gummin är långsammare och lättare att kontrollera. För en nybörjare är 1,5 mm i tjocklek att föredra. Vi råder dig som förälder att besöka bordtennisbutiken TTEX på Upplandsgatan (den enda "riktiga" bordtennisbutiken i Stockholm). Berätta att ditt barn är nybörjare så hjälper den kunniga personalen dig att köpa rätt nybörjarracket.

 

Racket för ungdomar som tävlar

För en tävlingsspelare är valet av racket helt individuellt. Vissa spelare vill spela med backside medan andra vill spela med nabbar. Vissa vill ha tjocka gummin, andra vill ha tunna. Vissa vill ha hårda gummin, andra vill ha mjuka. Därtill är variationen på stommar med olika egenskaper precis lika stor som variationen på gummin. Rådet blir att kontakta TTEX på Upplandsgatan och berätta för personalen vad just du är ute efter.

 

Kläder och skor

Barnen på pingisskolan behöver skor, shorts och t-shirt. Det är den klädsel som anbefalls på tävlingar, och det är bra att använda samma typ av klädsel på träningarna. Det finns speciella bordtennisskor som är lätta och har en tunn sula. Dessa skor kan du hitta på TTEX. För att börja spela pingis går det så klart bra med vanliga gymnastikskor också, det viktiga är dock att sulan är ljus och inte svart då svarta sulor lämnar märken i golvet.

 

Att delta i en tävling

Tävlingar är en naturlig del i spelarens utveckling och träning, även om det inte passar alla. En spelare kan tävla såväl individuellt som i lag. Hammarby IF BTF finansierar tävlingarna för serielag. Vill du tävla individuellt betalar du för tävlingsavgifterna själv. Avgifterna faktureras i efterhand. Läs mer om tävlingar under fliken Tävlingar.

 

Serielag

Hammarby IF BTF brukar anmäla lag till Rookie-cupen och till S:t Eriks-cupen som är lagtävlingar för barn och ungdomar. Rookie-cupen är för de som vill prova på seriespel och som aldrig har tävlat förut. S:t Eriks-cupen är också en ungdomstävling i lag men riktar sig till de ungdomar som har spelat lite längre. Lagen sätts ihop efter spelstyrka och gruppharmoni av föreningens sportkommitté som består av tränarna.

 

Individuella tävlingar

Vill du att ditt barn deltar i individuella tävlingar så finns det ett stort utbud i Sverige att välja mellan, men är det alltid tävlingsansvarig i föreningen som anmäler en spelare till en tävling. Det är inte tillåtet att anmäla sig själv och tävlingsanordnaren kommer inte ta emot din anmälan om du inte går via föreningen. Information om vilka tävlingar som är aktuella hittar du här. Tävlingsregler och tävlingsprogram hittar du även på Svenska Bordtennisförbundets hemsida.

 

Att bli lagledare

Som förälder kan du hjälpa till genom att bli lagledare eller döma matcher. Att var lagledare innebär att du håller ihop laget och håller reda på vilka matcher som laget ska spela och ser till att spelarna är på plats i utsatt tid. Man har ofta också ett formellt ansvar för sitt lag på tävlingen, och skall se till att de blir anmälda och att matchprotokoll och cup-protokoll fylls i på rätt sätt. Det innebär inte att du är tvungen att skjutsa barnen till matcherna. En lagledare kan vara en engagerad förälder eller en tränare. Du behöver inte ha särskilda pingiskunskaper för att bli lagledare. Vill du bli lagledare anmäler du ditt intresse här

 

Har du synpunkter på Hammarby IF BTF?

Om du har synpunkter på träningen eller andra synpunkter på Hammarby IF BTF:s verksamhet meddelar du det till styrelsen på e-postadress This is a mailto link.

 

Uppdaterad: 13 SEP 2018 22:06 Skribent: Hammarby IF BTF

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info