Hoppa till sidans innehåll
guld

Pingisskoleavslutning


Pingsthelgen.

För vissa - hocky VM - för andra pingisskoleträning och inte vilken träningsdag som helst. Idag var det avslutning vilket innebar märkestagning, lekar och den berömda godispingisen!

Vi i Hammarby använder oss utav Svenska Bordtennisförbundets märkestagning. Det vill säga - när man tar pingisskolemärket guld är man klar med pingisskolan. För att klara det märket behöver man klara av fyra övningar.

1. Studsa bollen på racket, sätta sig ner på rumpan och sedan resa sig upp utan att tappa bollen.

2. 10 stycken bollar med forehand och backhand slag över nät med tränaren.

3. Fem stycken långa survar och fem stycken korta survar (med detta innebär att bollen ska kunna studsa minst två gånger på motståndarens sida).

4. Från två meter bakom sin bordshalva ska man kunna slå ner bollen i golvet och få den att landa på motståndarens halva.

Idag var en stor dag för våra pingisskolebarn då de alla klarade märket! Vi har kämpat hårt med att klara de kriterier som krävs för att få märket och alla bevisade idag att det var lätt som en plätt.

IMG_1642

(Iphonekamera kvalite)

IMG_1648

 

IMG_1645

Efter att dessa fina bilder blev tagna var det dags för det legendariska godispingisen!

Godispingis fungerar som kung. Alla står på ena sidan i ett led och tränaren på andra sidan. Sjukt mycket godis sprids sedan på tränarens bordhalva. Sedan survar tränaren och det gäller för barnen att träffa godiset och helt enkelt - de godis man träffar får man!

Som vanligt kunde inte föräldrarna hålla sig ifrån denna aktivitet så de valde att hoppa in i spelet (och flera av de erkände att det inte var någon lätt match att träffa det man ville träffa!!)

 

Lördagsgodiset var fixat - pingisskolan var fixad - nu väntar vi på sommarlovslägret och nästa termin!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:31 Skribent: Daniel Gawin

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info