Hoppa till sidans innehåll

Supersöndag


Både A- och B-laget var i farten söndagen den 15 januari. A-laget hade tagit sig till Skrubbahallen för två matcher, dels derby mot Djurgården dels seriefinal mot Orminge. Truppen denna söndag var Emil Holmsten, John Lindén, Niklas Molin och säsongsdebuterande Mattias Drotz.

 

Målsättningen var att vinna med 8-0 mot Djurgården och därför ställde vi upp John och Emil tvåa respektive trea för att på så sätt få dessa två mot Djurgårdens duktiga försteman David Riihonen. Taktiken lyckades men vi tappade ändå en match då Niklas oväntat förlorade mot pappa Tommi Riihonen. Vi kunde i alla fall inkassera en kassaskåpssäker 8-1-seger i derbyt. Bajen är fortfarande bäst i stan!

 

Seriefinalen mot Orminge blev aldrig så jämn som vi befarade. Motståndarna kom till spel med Johan Englund, Tomas Vileåholm, Roland Svensk och Orestis Papadopoulos. Vi fick en kanonstart efter det att Emil slagit Svensk, Niklas slagit Englund och John slagit Papadopoulos. Ledning med 3-0. Matte hade ledningen med 6-3 i skiljeset mot Vileåholm men där tog det roliga slut och Ormingespelaren kunde ta hem skiljesetet med 7-11. Reducerat till 3-1. Då gjorde vi återigen ett ryck då Emil slog Vileåholm och John besegrade Englund, siffrorna nu 5-1. John gjorde ett strålande sammandrag – inte ett enda tappat set mot Orminge och mot Djurgårdens försteman David Riihonen släppte John bara 10 bollar totalt. En betongstark insats av John!

 

John L

"John är snabbare än vinden" eller "När John rör sig står kineserna stilla" (gamla Hammarbyordspråk)

 

Orminge hade dock inte på något sätt gett upp utan reducerade till 5-3 via segrar för Papadopoulos mot Niklas och Svensk mot Matte. I dubbelspelet var Bajenlirarna dock obevekliga – två stenklara 3-0-segrar och ledning med 7-3. Till sist kunde nyblivne Premier league-spelaren Emil kliva upp och sätta spiken i Orminges kista efter 3-1 mot Englund. Seger i seriefinalen med 8-3 och eftersom Orminge även tappade en poäng mot Lansen är seriesegern i praktiken klar. Vi har 6 poäng upp på tvåan Midsommarkransen med 8 poäng kvar att spela om och dessutom en totalt överlägsen matchkvot. Hammarby har således klättrat från sexan till tvåan på fyra säsonger!

 

Niklas M

Niklas gör en svår serve mot Englund.

 

Samtidigt som A-laget stred i Skrubbahallen hade B-laget en viktig hemmamatch i Enskedehallen mot Vällingby. I och med att Matte flyttats upp till A-laget gjorde talangfulle Ludvig Sannemalm debut för B-laget. Ludde har tidigare under säsongen gjort mycket bra ifrån sig i Hammarbys plantskola F-laget. Tillsammans med Tommy, Mats H och Kalle skulle Ludde denna kväll försvara de grönvita färgerna. Vällingby kom till spel med Edwin Gothin, Erik Ekberg, Martin Abramson och Gabriel Gordon. Vi fick en bra start när Kalle slog Abramson i raka set och Mats lyckades vända underläge 0-2 till seger i skilje mot Gothin. Ledning med 2-0. Tommy avfärdade därefter Gordon i tre raka innan det var dags för Ludde att träda in i hetluften i mötet med svåre kortnabbaren Ekberg. Ludde gjorde en stark insats och var helt klart med i matchen men det blev förlust med 6-11, 9-11 och 7-11. Vi ledde dock lagmatchen med 3-1. Att Ekberg var en svår motståndare stod klart när han hade två matchbollar vid 8-10 i skilje mot Kalle. Vi vet dock att Kalle har en bra serve och det betalade sig den här gången – seger med 13-11 i skiljeset. Samtidigt körde Mats över Gordon i tre raka och Tommy krigade ned Gothin med 3-1. Ludde gick därefter upp mot Abramson och gjorde återigen en bra insats och lyckades ta sitt första set i division 4! Det blev dock förlust med 1-3 men ledning i matchen för Hammarby med 6-2. Kalle och Tommy vann förstadubbeln mot Gordon/Gothin och Mats och Ludde hade en hård match på andrabordet mot Ekberg/Abramson. Det blev seger i första med 11-8 och förlust i andra med 9-11. Matchen stod och vägde i tredje set vid 10-10. Tyvärr hade Vällingbyarna marginalerna med sig den här gången och de vann setet med 11-13. I fjärde blev det 8-11 och ställningen nu 7-3 till Hammarby. Kalle kunde sedan enkelt slå tillbaka Gothin och fastställa slutresultatet till 8-3. B-laget har nu 6 poäng ned till fjärdeplacerade Fore som ligger under uppflytningsstrecket och chansen till avancemang känns god.

 

Sammanfattningsvis en riktig supersöndag för Hammarby med Luddes debut i division 4 och tre starka lagsegrar. 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:16 Skribent: Karl-Magnus Björklund

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info