Hoppa till sidans innehåll

Mats Larsson har varit sjärnspelaren i Division 7 Mellersta


Seger för E-laget!

Så kom den efterlängtade matchen mot Vällingby, seger här skulle ge oss stora möjligheter till uppflyttning. Förutsättningarna var enkla, två segrar på tre matcher krävs för att säkra uppflyttning, och vi visste att Vällingby var nyckelmatchen för att klara detta.

Det började sent på söndag kväll i Vällingby, inte precis den bästa tiden på den bästa platsen, men det var bara att köra på. Vi ställde upp med Mats Larsson, Malcolm Frohm, Esbjörn Pettersson samt Joachim Björklund. Malcolm var inhoppare för en sjuk Anton och Malcolm levererade precis så mycket som han behövde. Vällingby kom till spel med Torbjörn Zadig, Axel Windbladh, Magnus Ohlsson och Kjell Hernegran i exakt denna ordning.

Det började tyvärr inte speciellt bra för Esbjörn mot bollsäkre Zadig utan förlust med 3-0 i set, 8-11, 9-11, 9-11, nära men ingen setseger denna gång. Sen kom Mats in som en kämpe och slår enkelt Ohlsson med 3-0, 11-4, 11-3, 11-4 inget att säga om det. Joachim får för svårt mot Windbladh och torsk med 3-0, Windbladh var starkast i hallen ikväll. Malcolm mötte därefter den äldste spelaren i motståndarlaget, Hernegran, men Malcolm lyckades vinna med 3-2 i sett. Sen kom dagens match Malcolm mot bollsäkre Zadig, Malcolm spelade oerhört bra de två sista setten och kunde ta hem segern med 3-2 i set. Joachim förlorade tyvärr mot Ohlsson med 3-1 medans Esbjörn vann mot Hernegran med 3-1. Inför dubblarna stod det nu 4-4 och vi ställde upp Malcolm och Joachim och Mats och Esbjörn, helt rätt visade det sig, och vi vann båda dubblarna enkelt och 6-4 till oss. Då visade Mats hur man ska slå Zadig och 3-0 var ett faktum. Malcolm förlorade sedan enkelt mot Windbladh och Esbjörn vann mot Ohlsson och Joachim vann mot Hernegran. Så 8-5 till Hammarby och Joachim var lite irriterad att hans sista match inte fick räknas, men, men, så är det ibland. 

För övrigt kan rapporteras ett mycket finst spel av laget hela säsongen igenom, med många segrar och uppflyttning till nästa division är nära. Nästa möte är mot Rotebro och vi hoppas att vi då kan säkra uppflyttningen.

 

Kvoter för E-laget:
Mats Larsson 22-3
Anton Hillerström 11-7
Malcolm Frohm 4-1
Esbjörn Pettersson 9-8
Joachim Björklund 10-12

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:12 Skribent: Malcolm Frohm

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info