Hoppa till sidans innehåll

Rapport från en fredagsträning


På fredagar tränar Hammarbys ungdomar i U1 och U2 i Liljeholmshallen. Det är alltid två tränare på plats, och ofta har de med sig en tredje hjälptränare. Och gruppen ungdomar som är med på just den här träningen är de som vill mest, och oftast syns i hallen. Passet är två timmar långt, med möjlighet till ytterligare en timmas låda för de ungdomar som vill träna lite extra. Fredagarna har ofta karaktären av ”överkurs” eller ”extrakunskap”. Ungdomarna som är med får träna på övningar eller teman som inte är en del av den vanliga basträningen.

 

Fredagen den 27:e april var det Thomas Törnros som ledde träningen. Vid lådan stod He Hajin, och som hjälptränare medverkade Richard Götherström. När Ric är med används han ofta som ytterligare en lådslagare vid sidan av Hajen, men den här fredagen ville Thomas använda honom som sparring. Kvällens tema var nämligen spel mot långnabb.

 

Den 27:e deltog ca åtta unga Hammarbykillar i träningspasset. Hajen bearbetade dem i par vid lådan. En spelare ställdes framför Hajens låda, medans den andra fick plocka upp bollarna Hajen tidigare slagit på honom. När lådan var slutslagen bytte de två plats, och den som plocka bollar fick slå medans den som slagit fick plocka bollar. Hajen bearbetade varje par i en halvtimma, innan han bytte till två nya killar.

 

Samtidigt som lådan gick som bäst i hörnet i Liljeholmshallen fick de sex killar och tjejer som inte slog låda arbeta med övningar. Thomas och Ric beväpnade sig med varsitt långnabb, och tog sig an Hammarbys ungdomar. Många övningar gick ut på att loopa mot nabbspelaren. Mot slutet blev det vinnarbord, och Thomas och Ric placerade ut sig så att Hammarbys killar och tjejer skulle stöta på dem förr eller senare.

 

Passet avslutades med fys. Och när de unga spelarna väl lämnade hallen hade alla samlat på sig några timmars erfarenhet av spel mot nabb, och även minst en halvtimmas låda och personlig coaching av He Hajin. Förmodligen var dessa 8 killar och tjejer en aning bättre på bordtennis när de gick ifrån hallen än vad de varit när de kom till hallen.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:59 Skribent: Anders Götherström

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info