Hoppa till sidans innehåll

På äventyr med Team Stiga


I lördags samlades ett 20-tal av Stockholms pingisspelande tjejer för Stockholms Bordtennisförbunds läger i Liljeholmens pingiscenter.
 
Hammarbys bidrag till lägret var Sofia Sannemalm, 10 år, som deltagare och Leila Suvanto, 48 år, som tränare. Lägrets äldsta och yngsta deltagare!
 
Lägrets syfte är huvudsakligen att samla Stockholms pingistjejer på samma plats, då många av tjejerna spelar ensamma med killarna i sina klubbar. Att både få träffa och träna med andra tjejer är därför viktigt. Kanske kan man hitta en kompis att åka ut och tävla med?
 
Glädjande denna gång var att deltagandet var stort trots att Spångapoolen pågick samtidigt. Vissa av tjejerna valde faktiskt lägret före tävlingen för att få träffa sina kompisar! Det var också kul att ett flertal skolor hade anmält deltagare som inte tidigare tillhört en bordtennisförening - så Stockholms pingisklubbar kan nog räkna med nya tjejer som medlemmar i veckan!
 
Dagen erbjöd teknikövningar, lek och så klart en handikapptävling.
 
Sofia visade bra grundteknik, gott humör och på tävlingen gick hon utan problem till slutspel. Tränaren Leila myste lite i smyg. Nästa Team Stiga anordnas den 29 april, då hoppas jag att flera av våra duktiga Bajentjejer vill vara med!
Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:40 Skribent: Leila Suvanto

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info