Hoppa till sidans innehåll

Nottingham calling


Det är inte bara vi i Hammarby IF BTF som har noterat Emil Holmstens fina spel, 23 vinster hitintills, i årets seriespel. Ryktet om att Bajens division 3-spelare är något alldeles extra har spridit sig ända bort till England och den sömniga småstaden Wymondham Grantham utanför Nottingham. Bordtennisklubben Wymondham Grantham ligger för närvarande femma i engelska högstadivisionen Premier League med sju poäng efter åtta spelade omgångar. Laget är nykomling i serien och tog klivet upp genom att vinna division 1 norra i England förra säsongen.

 

- Jag fick kontakt med klubben under juluppehållet eftersom jag känner två av killarna i laget sedan tidigare, säger Emil.

 

Nu är alla papper påskrivna och en engelsk spelarlicens är på gång. I bordtennisens regelsystem är det ok för spelare i föreningar under Elitserien att dubblera med seriespel i något annat land och den klausulen utnyttjas i detta fall. Det innebär att Emil kan fortsätta spela med Hammarby i det svenska seriesystemet. Första matcherna i England kommer Emil att spela i mars då han flygs in till London för sammandrag.

 

Emil och Matte

Emil och Mattias Drotz efter A-lagets 8-1-seger mot Djurgården i Skrubbahallen. 

 

Wymondham Grantham har valt att komplettera sina engelska spelare med en hel svenskkoloni. I lagets 13-mannatrupp blir Emil den fjärde svensken. Sedan tidigare spelar superettanlaget Norrtulls Tobias Bergman och Mattias Ekdahl samt division 1-laget Köpings Owe Karlsson för klubben. Tobias Bergman och Paul McCreery är lagets stjärnor och har spelat samtliga matcher i årets serie. Därunder har coachen valt att rotera med Ashley Robinson, Ian McLean och Owe Karlsson. Det återstår att se om Emil kan lyckas ta en tröja i Nottinghamklubbens förstafyra.

 

Leder Premier League gör skotska laget Drumchapel Glasgow med bröderna Ryan och Stephen Jenkins, Terry Young och Gareth Herbert. Tvåa i ligan ligger B-BATT Pavilion med flera internationella spelare i laget; Filip Szymanski från Polen, fransmännen Loic Bobillier-Monnot och Giovanni Le Borgne samt Da Shuai Zhang från Kina. Trean Fusion har en stor spelartrupp med flera nigerianer bland andra Sule Olaleye och Kazeem Adisa Adekeke.

 

Vi önskar Emil stort lycka till i England! Forza Bajen!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:12 Skribent: Hammarby IF BTF

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info