Hoppa till sidans innehåll

Folksamtalangen Heat 2


Söndag den 15:e januari var en härlig dag i Liljeholmshallen. En sådan där dag som samlade både nyfikna och glada ungdomar och föräldrar som var glada att se sina barn så förväntansfulla. Sådan såg inramningen för Folksamstalangens 2a heat ut. Folksamtalangen är en tävling som i första hand skall locka nya ungdomar in i bordtennisen och tävlingstänkandet, och här fanns gott om kandidater. Deltagandet var så stort, att Stockholmsförbundet hade ställt iordning två hallar för spel.

 

Ifrån Hammarby IF BTF kom 13 ungdomar, vi hade spelare i åldersklasserna 2003, 2002, och 2001. Folksamtalangen spelas så, att poolspelet går vid ett tillfälle, och de som tar sig vidare till slutspelet (1an och 2an i poolerna) får spela det vid ett annat tillfälle. För att så många som möjligt skall kunna ta sig in i slutspelet ges det också tre tillfällen till att kvalificera sig via poolspel, och de unga spelarna är välkomna att försöka tills de kvalificerar sig. Det var andra heatet i söndags, men för de flesta Hammarbyarna var det första försöket.

 

Det gick bra för Hammarby. Av de 13 ungdomarna som ställde upp tog sig 9 vidare till slutspel. Alla 13 killarna spelade bra och jobbade hårt, och några av dem spelade exemplariskt. Fyra killar tog sig igenom poolspelet utan att tappa ett set: Simon Westin, Leonard Xander, Simon Götherström och Michael Tran. De fyra killar som inte nådde hela vägen den här gången får en ny chans den 19:e februari, då 3e heatet går. Värda att nämnas är också de två uppvärmare och coachar som var med och hjälpte Hammarbys killar, Oskar Hedlund och Richard Götherström.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:00 Skribent: Hammarby IF BTF

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info