Hoppa till sidans innehåll

Ett lyckat KM, del 1


Ett lyckat klubbmästerskap!

 

Söndagen den 25 mars fylldes hela Brännkyrkahallen av pingisspelande Hammarbyare. Det var dags att kora föreningens klubbmästare 2012. Årets klubbmästerskap hade lockat hela 165 starter i 12 olika klasser vilket är nytt deltagarrekord. Turneringen skulle avgöras på 16 stycken bord i A-hallen och vi hade riggat med cafeteria, dj-utrustning och sekretariat. Stort tack till er föräldrar och ledare som hjälpte till där!

 

Först ut på morgonen var flickorna, pojkar 12 samt den prestigefulla familjedubbeln. Familjedubbeln spelades som vanligt i cupform och som vanligt (!) vann familjen Johansson/Rosenthal. Tredje raka KM-segern för Lars och Emanuel tror jag att det är. I finalen besegrades Eriksson/Lexander och semifinalister blev familjen Simon och familjen Nyberg. Flickorna spelade poolspel med två pooler, en med fyra deltagare och en med fem deltagare. Det var jämna och tuffa matcher men till slut stod det klart att semifinalerna skulle spelas mellan Emelie Endre och Stephanie de Leeouv Markov respektive Viktoria de Leeouv Markov och Filippa Kjellander. Emelie och Viktoria vann semifinalerna och i en jämn final vann sedan Emelie KM-titeln. Pojkar 12 hade samlat ett stort startfält som delades upp i fem stycken pooler. När poolerna var färdigspelade kunde vi konstatera att det skulle bli fyra stentuffa kvartsfinaler: Felix Wallentin-Tom Silver, Ludde Sannemalm-Michael Tran, Lee Larsson-Viggo Svärdkrona och Emanuel Rosenthal-Paul Wuilmart. Hela P12-klassen, och inte minst kvartsfinalerna, bjöd på fantastiskt bra spel och tränaren Anders konstaterade på läktaren att han var mycket stolt över Hammarbys ungdomar. Hur gick det då? Jo, Felix, Ludde, Lee och Emanuel drog längsta stråna och tog sig till semifinal. Där slog Felix ut Lee och Ludde slog ut Emanuel. I en mycket jämn och välspelad final blev sedan Felix klubbmästare för pojkar 12.

 

Parallellt med slutspelet i flickklassen och pojkar 12 hade nybörjarklassen och pojkar 10 startat. Hela 18 nybörjare kom till start och dessa delades upp i fem olika pooler. Det är roligt att se att Hammarby har så många duktiga och glada nybörjarspelare, vi hoppas att alla vill fortsätta spela pingis även nästa år! Klubbmästare blev Andre Rexholt följd av Ludvig Salkert. Semifinalister blev Jonathan Nöteberg och Nicole Nöteberg. Kvartsfinalister blev Morgan Johansson, Emil Möller, Adrian Kurthén och Emil Edberg. I pojkar 10 hade startfältet delats in i fyra pooler. Till kvartsfinaler gick Tom Silver, Emiliano Simon, Viktor Kjellander, Simon Götherström, Vilhelm Sannemalm, Sakarias Ekström, Austin Solovjoff och Ludvig Sundelin. Klubbmästare blev till slut Tom Silver efter att ha besegrat Emiliano Simon i finalen. Semifinalister blev Viktor Kjellander och Simon Götherström.

 

KM2012 bild1 

Simon Götherström med storvinsten i chokladlotteriet, en jättestor Plopp, och Maia Palm som var duktig och hjälpte till i cafeterian under dagen. 

 

I cafeterian rullade det på väldigt bra trots morgonens strul med korvkokningen (korvar fanns inte att köpa förrän klockan 13). Vi kunde konstatera att det inte fanns någonting kvar i caféet när vi plockade ihop grejerna på kvällen. Café-ansvarige Anders Götherström fick föredömlig hjälp av Maia Palm som höll koll på priserna på bullar, muffins och piroger. Vi anordnade även två stycken lotterier under dagen – ett chokladlotteri och ett pingislotteri. Här var många av ungdomarna duktiga på att sälja lotter – bland andra Sofia Sannemalm och Fredrik Bjälå-Ursäter. Högvinsterna gick till Simon Götherström (chokladlotteriet) och Joseph Tran (pingislotteriet). Stort grattis era turgubbar!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:28 Skribent: Karl-Magnus Björklund

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info