Hoppa till sidans innehåll

Division 1 P96/97


Då var det dags efter den långt efterlängtande S:t Eriks-cups sammandraget den 4 februari som vi alla hade väntat på, vi samlade truppen klockan 8:30 för att åka ut till tibble och tibblehallen. Vi hade en lång och trevlig åktur med buss 4 och roslagsbanan men vi kom till sist ut till hallen utan några större problem. Kanske hade Malcolm tagit fel på hallen? Men den andra låg nära och det var tur det!

 

Hammarby IF 97 – IFK Täby BTK 97

 

Denna match var tanken att få en riktig revansch, då vi förra gången förlorat mot detta lag med hela 0-6. Vi ställde upp med Malcolm Frohm, Alexander Alstermark och Jakob Tegström och exakt i den ordningen, de ställde upp med Adam Åsbrink, Johan Nilsson samt en kille som hette Erik vars efternamn jag glömt (hittade inte hans efternamn i spelregister heller). Så de började bra Malcolm stor spöade Erik, ungefär 3 tappade bollar per set! Det började trögt för Alex som ställdes mot Åsbrink och Åsbrink var klart starkaste spelaren av oss alla! Blev en förlust med 0-3, det började inte speciellt bra för Jakob heller som inte riktigt kunde hantera Nilssons långnabb! 1-2 till Täby efter första omgången, i andra omgången gick det bättre, Malcolm gick på rejält mot Nilsson och vann säkert med 3-1, Malcolms nya softattacker fungerade lysande idag. Alex hade inte svårt mot Erik och vann med 3-0, Jakob fick alldeles för svårt mot Åsbrink och det blev en 0-3 förlust. 3-3 inför dubbeln, betydligt bättre än förra gången. Vi ställde upp med Malcolm och Alex mot Åsbrink och Nilsson och krossade dem med 3-0 en riktigt bra dubbel! 4-3 till oss! Åsbrink vann tyvärr enkelt mot Malcolm, 4-4. Alex råkade ut för världens pissmatch mot Nilsson, hade 2-0 och sen reducerade Nilsson till 2-2 och då gick allting utför Alex och det blev en förlust med 2-3, 4-5 till Täby. Då kom Jakob och räddade oss, en vinst med 3-2 mot Erik och vi lyckades spela oavgjort, riktigt skönt ifall du frågar mig!

 

Norrtull 97 – Hammarby 97

 

Nu var det dags för eftermiddags passet och vi skulle möta norrtull! De ställde upp med Mc Donald Jonatan, Rosen Malté och Liu Felix och vi ställde upp med Alexander Alstermark, Malcolm Frohm och Jakob Tegström och i denna ordning. Det började bra Malcolm slog Liu med 3-1, och Alexander slog Rosen med 3-0, Mc Donald var alldeles för svår för Jakob, klart norrtulls bästa spelare på plats. 2-1 till oss, Malcolm Förlorade med 1-3 mot Mcdonald, Alex slog Liu med 3-0 (riktigt bra spel av Alex) och Jakob lyckades inte rå sig på Rosen. 3-3 inför dubbeln, det gick så bra förra gången så Malcolm och Alex mot Rosen och Mc Donald, det blev dagens tyngsta förlust 2-3 i set med 10-12 i set siffra och det var nog den avgörande matchen tyvärr, sen lyckades inte Alex slå Mc Donald, utan 0-3 och Malcolms krafter var slut så förlust mot Rosen med 1-3 så en 3-6 förlust, men vi var inte besvikna utan vi kämpade på bra och kunde gå hem med en oavgjord (Täby, en vinst (W.O mot Väsby) och en förlust (Nortull).

 

Malcolm tackar för en riktigt trevlig helg och slutspel härnäst i vår, då ska vi slå alla sa Alex till mig!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:19 Skribent: Malcolm Frohm

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info