Hoppa till sidans innehåll

2 x 3-2 i Sanktan


Då var det äntligen dags för vårens första S:t Eriks-cupsomgång för flickor. Tyvärr fick vårt 02-lag ställa in på grund av sjukdom så vi kom till start med ett lag födda -97. Laget bestod av Emelie Endré och Filippa Kjellander.

 

Alla flicklag lottades i pooler med två lag oavsett ålder. Hammarbytjejernas första motståndare blev BOO KFUM:s 00-tjejer. Emelie började starkt med en 3-1-vinst och Filippa fortsatte lika starkt med en säker 3-1-seger. I dubbelspelet gick det dock lite sämre och det blev förlust med 1-3. Sedan förlorade Filippa sin match och BOO hade kvitterat till 2-2. Då var det Emelies tur igen och hon gjorde på nytt en stark insats, vann med 3-0 och vinst i lagmatchen med 3-2. Hammarbyklacken jublade!

 

I nästa match ställdes tjejerna mot Järfälla. Emelie började på nytt med en 3-1-vinst. Filippa förlorade sedan en bra och välspelad match med setsiffrorna 1-3. Ställningen 1-1 inför dubbelmatchen. Dubbeln blev dagens mest spännande, och viktigaste, match. Första setet till våra tjejer med 12-10. Sedan kom ett makalöst andra set som det kändes som hela hallen tittade på. Hammarbytjejerna låg under med 6-10. Klacken hejade och skrek ”Ge inte upp!” – och de gjorde dom inte. Tjejerna tar och vänder till 13-11! Tredje setet gick av farten och tjejerna vann med 11-6 och 3-0 i matchen.

 

Nu var vi en match från vinst. Emelie var på tur. Hon kämpade hårt men tröttheten började smyga in och Emelie fick inkassera sin första förlust för dagen efter 1-3. Ställningen nu 2-2 i lagmatchen och en mycket nervös Filippa fick gå ut med avgörandet hängande på axlarna. Men Filippa är en cool tjej och tog revansch på motståndaren från höstens serieomgång. En klar 3-0 vinst och Hammarby hade vunnit med 3-2.

 

Tjejerna vann således båda matcherna med 3-2. Det var en mycket roligt dag tillsammans med vår hejarklack bestående av Emiles familj (brorsan framförallt!), Anders Götherström och Filippas mamma. Lagledare Leila tackar alla för ert stöd!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:00 Skribent: Leila Suvanto

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info