Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Tur och retur Hammarbyland - Ängbyland"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Tur och retur Hammarbyland - Ängbyland


Den 12:e och 13:e mars var det sista sammandraget i S:t Erikscupen för säsongen.  Åter igen var alla våra lag ute och spelade i olika delar av Stockholm, men väldigt många av dem var förstås i Vällingbyhallen. Från Enskedehallen är det en bra bit med tunnelbanan, och det måste naturligtvis vara ännu längre för lag som kommer ifrån andra sidan Stockholm. Kan det vara en strategi från Ängby:s sida? En timma på grön linje kan vara nog för att ta knäcken på vilken vilket bordtennislag som helst? Det fungerade i alla fall inte på våra killar.

 

 

Lektion i hur man vinner från underläge
På förmiddagen spelade bland annat vårt P99 1 lag, och också vårt P00 1 lag. P99orna mönstrade sin vanliga trupp med Rios Ahmed, Richard Götherström, Jesse Feng och Oskar Hedlund. Och den här gången mötte de Ängbys 00:or och Stocksunds 00:or. Killarna gjorde vad de skulle, och Ängby fick se sig slagna med 6-3 medan Stocksund höll ut längre och kom undan med 6-4. Värt att nämna är en fantastisk upphämtning som Jesse Feng gjorde ifrån ett underläge med 0-2 i set och 10-4 mot sig i tredje setet, där Jesse kom igen och vann hela matchen med 3-2. En skolbokslektion för de spelare som ger upp när de hamnat i underläge. Under de tre tidigare sammandrag som varit har Oskar Hedlund, Jesse Feng, och Richard Götherström i tur och ordning dominerat laget, och den här gången var det Rios Ahmeds tur. Med sin bollskicklighet högpresterade han och vann allt utom en match mot Gustav Renman ifrån Stocksund, vilken gick till skilje innan Gustav nätt och jämt kunde besegra Rios. Hammarbys P99 1 lag har nu vunnit alla sina möten under hösten och våren utom ett, där de spelade lika, och nu återstår att se hur de presterar i slutspelet.

Briljant spel av Pojkar 00
I samma division spelade Hammarbys 00 1 lag. Det var också en trogen trupp, med Erik Mack, Emanuel Rosenthal, och Daniel Bergqvist. I det här sammandraget mötte de Stocksunds 99or och Ängbys 00or. Erik, Daniel, och Emanuel har alla egna stilar, där Erik spelar snabbt och offensivt, Emanuel gärna tar bolldueller och spelar på sin bollskicklighet, och Daniel utmanar sina motståndare. Det var den här mixen av spelstilar Stocksund och Ängby skulle hantera. De gjorde vad de kunde, men Stocksund fick se sig besegrade med 6-3 och Ängby med 6-3. Hammarbys 00or spelar en rolig och underhållande bordtennis som är spännande att titta på, och de når ofta en mycket hög nivå. Även 00orna är klara för slutspel. Det är förstås mycket spännande att leka med tanken på vad det här laget kommer att prestera i division 1 P00/01 nästa år. Vem klarar av att möta dem då?

Tävlingsdebutanter i slutspel bland Pojkar 02
På eftermiddagen spelade några av Hammarbys yngre förmågor i 02 laget i division 3. Det var Simon Götherström (som gjorde tävlingsdebut), Viktor Widhagen, Wille Sannermalm, och Michael Tran. De här killarna gick upp emot Tibble-Kungsängen,  Tyresö, och Ängby. Men i verkligheten spelade de bara mot Tibble-Kungsängen och Tyresö, då Ängby lämnade WO. Och inte nog med att de spelade, de spelade bra och fick med sig tre säkra segrar hem. Set siffrorna 6-2, 6-2, och 6-0 visar att killarna var kvalificerade att fylla sin uppgift, där alla grabbarna, och även Simon i sin debut, var med och bidrog med segrar till slutresultatet. 02orna är nu även de i slutspel. I de här matcherna visade Hammarby otroligt mycket spelglädje.

Hammarbyland for ever!
Efter sammandraget var det ännu en timma på tunnelbanan för att komma tillbaka till Hammarbyland, men killarna verkade tycka att dagens övningar till och med var värt detta pris.

Inga nyheter är skapade

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info