Hoppa till sidans innehåll

S:t Erikscupen den 5-6 februari


Hammarbys tjejlag i Brännkyrkahallen

Helgen den 5-6:e februari var det S:t Erikscup sammandrag igen. Hammarby har ju många sådana lag, och tretton av dessa var ute på spel i olika hallar runt Stockholm. Hammarby var med och arrangerade några av sammandragen, bland annat det som tjejerna spelade i division 1, 2 och 3 i Brännkyrkahallen på lördagen. Här spelade båda Hammarbys tjejlag, där det första (Alicia Stiernström och FredricaDufvenheim, våra 00 1or) fick möta Ängbys 98or. Meningen var att de först skulle mött Tyresös 99or, men då de lämnade WO blev det en lång väntan för Alicia och Frederica på den matchen de faktiskt fick spela. Det gav naturligtvis en seger till Hammarby, men det är inte den typen av segrar våra lag vill ha. När de åker ut på tävlingar vill de vinna sina poäng vid bordet. Men Alicia och Fredrica fick alltså vänta in sitt möte med Ängby vid träningsborden.

 

Ängby är en av de klubbar som har tradition av tjejpingis, och att se en Ängbytröja på andra sidan bordet inger alltid repsekt. Icke desto mindre gjorde Alicia och Fredrica en fantastisk insats här, och slutresultatet blev 4-1 till Hammarby. Alicias två matcher förtjänar ett speciellt omnämnande, då hon vann dem båda i skilje.

 

Vårt 00 2 lag mönstrade Sofia Sannemalm och Maya Henriksson-Björklund , och de skulle gå upp emotBoo KFUM 01or och Ängbys 00or. Det här var extra intressant, eftersom det var Mayas tävlingsdebut. Det här mötet innehöll också många 4 och 5 setare, men som tyvärr föll ut till Hammarbys nackdel. 5-0 till Boo. Men nu var våra tjejer uppvärmda och Maya hade fått prova på att stå vid ett bord i tävlingssammanhang. Det var alltså två hungriga tjejer som Ängby SK 00 2or nu skulle möta. Och det märktes i matcherna, Hammarby tog för sig på ett sätt som lovar mycket inför framtiden. Slutresultatet blev 5-0 till Hammarby. Tjejsidan är fortfarande liten i Hammarby, men de vi har där sköter sig exemplariskt. Alicia, Fredrica, Sofia, och Maya stod alla för fina insatser i helgen.

 

Hammarbys pojklag i Skrubban

På söndagen spelade två av Hammarbys lag i Skrubban, under Tyresös organisation.  Skrubban är en bordtennishall bara för passionerat bordtennisspel. För att ta sig dit måste man passera en kyrkogård samtidigt som man tar sig fram åtskilliga kilometer på småvägar ifrån busshållsplatsen. De psykiskt och fysiskt svaga gallras alltså bort redan på vägen till hallen.

 

I pojkar 99/00 division 1 skulle 00 1 laget möta 99 1 laget, och båda skulle sedan möta Stocksund 99 och Tyresö 99.  Hammarby 99 1 mönstrade Rios Ahmed, Richard Götherström, och Oskar Hedlund, tre killar som spelat mycket tillsammans. 00orna mönstrade Erik Mack, Daniel Bergqvist, och Emanuel Rosenthal, tre av Hammarbys duktiga 00or. Morgonen började alltså med att två Hammarby lag möttes, och det var ett gastkramande möte. En av 00ornas medföljande coacher uttryckte det som ”00orna bjuder upp till dans”, och det beskriver situationen. Mötet slutade 6-2 till 99ornas fördel, men bakom siffrorna döljer sig flera matcher som gick till skilje, och många hårda dueller. Emanuel och Erik hämtade in varsin seger, och framför allt Erik hängde med mycket bra i sina matcher. Inte minst mot Richard, där han bara låg något poäng efter genom seten. Båda lagen spelade på topp, och när 99orna samlat på sig 6 segrar hade 00orna gjorde en starkare insats än vad som syns i resultaten.

 

Därefter mötte Hammarbys 99or Stocksunds 99or. Stocksund har en tradition av att utveckla duktiga ungdomsspelare, men i söndags hade de en tuff uppgift framför sig. De skulle hantera Oskars intelligenta och taktiska spel, Rios snabba kontringsspel, och Richards hårda loopar. Och fastän Stocksund gjorde vad de kunde gick Hammarby ur det här mötet med 6-0. En lika tuff uppgift hade Tyresös 99or som fick möta Rios, Oskar, och Jesse. De slapp Richards hårda loopar, men i stället skulle de hantera Jesses servar, vilket är en minst lika svår uppgift. Även här gick Hammarby vinnande ur mötet, med 6-1. De sammandrag som Hammarby 99 1 har spelat hitintills har alltid låtit en av spelarna lysa klarast, och ännu har det inte varit samma kille vid två sammandrag. Den här gången var det Richards tur att visa form, då han inte förlorade ett set under hela sammandraget.

 

Hammarbys 00 1 lag spelade också en sportslig och bra bordtennis under hela sammandraget. Efter mötet med systerlaget ifrån klubben tog de sig an Tyresö. Det var stundtals mycket spännande matcher, och om Tyresö skaffat sig en ledning efter de första matcherna, såg det länge ut som om Hammarby höll på att vinna de följande två matcherna och var mycket nära att kvittera till 4-4. Nu blev i stället slutresultatet 6-2 till Tyresö. Att ha spelat så bra som 00orna gjorde i de två första mötena utan att få full utdelning för det skapade en revanschlust, och det var med full kraft som de gick in i mötet mot Stocksund. Här slutade det också 6-3 till Hammarbys fördel. Eriks spelade stundtals en briljant bordtennis, och Daniel och Emanuel var också mycket bra.

 

Våra två tjejlag, vårt P00 1 lag, och vårt P99 1 lag spelade mycket braunder helgen som gick, och de var långt ifrån de enda Hammarbylagen som var ute och provade sina gummin i S:t Erikscupen och Rookiecupen. En eloge till den härliga insats som alla våra duktiga ungdomar gjorde i helgen.

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Enskedehallen, Simlångsvägen 20
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info