Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Östgötaspelen i Ljungsbro"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Östgötaspelen i Ljungsbro


Bordtennis och Choklad

Östgötaspelen heter den tävling som ägde rum i Ljugsbro den 22-23 januari. Ni som är bevandrade in konfektyrhistoria vet också att det var till den här tätorten bröderna Cloetta flyttade sin konfektfabrik tidigt under förra seklet. Ni som bara kan konfektyren och skippar historia vet att här ligger den än i dag, och kan erbjuda fabriksförsäljning.

Choklad blev det, och allting därtill som tillkommer en mindre klubbresa.  Inte minst det trevliga med att återse bordtennisvänner från andra delar av landet (Vik 47 så väl som Oskarshamns BTK var på plats).  Och tävlingsspel förstås. En relativt omfattande tävling som spelades på endast 14 bord medförde ett antal smärre problem, inte minst att möjligheten att värma upp och att träningsspela var högst begränsad. Även ljus och ljud var av begränsad kvalitet. Men tävlingsledningen gjorde vad de kunde för att hålla tider och vara spelarna till lags, och på det hela taget fungerade det mesta bra.

Hammarbyseger i P10 i Östgötaspelen

Hammarby IF BTF representerades av fem spelare: Richard Götherström (P11, P12, P13), Oskar Hedlund (P11, P12, P13), Robin Stojanovic (P10, P11, P13), Emiliano Simon (P10, P11, P13), och Leila Suvanto (H3, H4, D2). Första klassen var P11. Tävlingen gick i cup form, och av de fyra Hammarbyare som spelade klassen tog sig Richard till åttondelen, där han stoppades av spelaren som sedermera vann hela klassen. Oskar tog sig fram till kvartsfinalen, där även han stoppades av en spelare som placerade sig bland de fyra främsta. Nästa klass var P10. Av de två Hammarbyare som ställde upp i klassen var det Robin som gick längst. Ja han gick faktiskt så långt man kan gick och vann hela klassen. Därmed är den första ungdomsklassegern för Hammarbys räkning bärgad! 

Två kilo choklad i pris - rejäla tandborstar behövs

Robins spel utmärktes av en klarsynt spelförståelse där han kunde kombinera sina egna styrkor med ett stundtals rent taktiskt spel. En stor eloge till Robin för denna insats. Därefter spelades P13, och här stoppades Richard av den spelare som sedermera kom tvåa i klassen. Även de andra spelarna mötte för starkt motstånd i klassen på ett tidigt stadium. Slutligen spelades P12, där både Oskar och Richard gick vidare från sina grupper. Richard hade otur med lottningen för tredje gången under dagen, och åkte ut mot Marcus Pettersson, spelaren som sedermera vann klassen. Oskar tog sig förbi Martin Friis ifrån Stocksund, och William Gunnarsson ifrån Jönköping, men sedan stoppades även Oskar av Marcus Pettersson. Nå, ungdomsklasserna bjöd på en klasseger, en semifinalplats, och en åttondelsplats (vi får hoppas att Oskar och Robin har rejäla tandborstar eftersom de fick med sig mer än två kilo choklad var hem i pris).

Coachning i världsklass

I vuxenklasserna var Hammarby representerat av Leila Suvanto. Men att coacha Hammarbys ungdomar (fyra stycken temperamentsfulla sådana) var nog inte den bästa uppvärmningen, och trots en kämparinsats stannade hon i poolen i H4. På söndagen bjöd dock Leila på högklassig bordtennis när hon vann sin pool i D2, och gick till kvartsfinal där hon tillslut stoppades av samma spelare hon slagit i poolen.

 

Skribent Anders Götherström

Inga nyheter är skapade

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Enskedehallen, Simlångsvägen 20
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info