Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Hammarby IF BTF på Finlandskryssning "

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Hammarby IF BTF på Finlandskryssning


Wega International 29-30 januari 2011

Wega International heter den tävling som spelades i Helsingfors den 29 och 30 januari. Tre hammarbyare hade bestämt sig för att ta tillfället i akt och se hur de stod sig på en internationell arena. Det var Leila Suvanto, som var drivande bakom resan, Richard Götherström, som var mycket entusiastisk ungdom på sin första internationella bordtennistävling, och Antti Hynninen.  Två av dessa spelare, Richard och Leila, infann sig på Viking lines terminal på fredageftermiddagen. Där mötte de också upp den före detta Enskedaren (numera i Spånga) Magnus Sturesson, och tillsammans bordade de färjan som skulle ta dem till Wega International. Om båtresan är inte mycket mer att säga än att den var som båtresor mest är, med kaffe, kryssningsrestaurang, och ett kringflackande sambaband i bikinis som av någon anledning hamnat på Vikingbåten i stället för i Västindien. (Man kan också fråga sig vad figuren i Cowboyhatt, som dök upp med jämna mellanrum, gjorde på en båt på 2000-talet i Östersjön.)

 

Svensk, Finskt, Estniskt och Ryskt pingisdeltagande

Nå, båten anlände Helsingfors ungefär samtidigt som de första klasserna Hammarby deltog i spelades. Taxi, snabbt ombyte, och ner till borden. Tävlingen spelades på 12 bord av hög kvalitet - relativt nya Butterfly-bord - det fanns läktarplatser för alla deltagare och medföljande, och även kafé och andra nödvändiga faciliteter. Kontexten var alltså optimal. Tävlingen samlade deltagare från Sverige, Finland (förstås), Estland, Ryssland, och det fanns säkert spelare från ytterligare några länder. Alla klasser bjöd på motstånd med stor spännvidd.

 

Tre hammarbyare i 19 startfält

Tillsammans hade de tre hammarbyarna 19 starter i olika klasser, så det är omöjligt att referera var och en av dessa. Leila kämpade till exempel hårt med systrarna Eriksson. Detta är helt klart tre spelare som tillhör den kommande generationen i Finland. De håller hög kvalitet och är alla på väg uppåt. Magnus, som kamperade i Hammarbylägret men egentligen spelar för Spånga, kämpade sig igenom en handikappklass, match för match, och spelade ypperligt.  Först när han var utslagen blev vi uppmärksammade på att det faktiskt var semifinal han just hade spelat. Antti var Hammarbys lokala förankring, och utöver att spela bra och snabb bordtennis iklädd Hammarbys färger såg han till att markservicen fungerade med kaffe etc.

 

Den yngsta hammarbyaren till final

Richard, som var den yngsta spelaren i gruppen, skördade sina största framgångar i P12. Där ställdes han mot estniskt så väl som finskt motstånd. Tuffaste motståndet i klassen mötte han i poolen, mot Frey Hewitt (MBF) som han slog med 3-2. Även i kvarten fick han möta en duktig ung finsk spelare Tatu Pitkänen (Wega), som han tog sig förbi. Så småningom ställdes han mot Veikka Flemming (KoKa) i finalen, och även om han skötte sig bra och inte var helt chanslös fick han se sig besegrad. I P15, M1700 och M1800 nådde Richard 8:del.

Stråkkvartett istället för cowboys på hemresan

Det blev en bra bordtennishelg, med många matcher av varierande typ och standard. Helgen avslutades till en Bulgarisk stråkkvartetts tolkning av Abba ombord på Silja Serenade. Vi som var där kan varmt rekommendera Wega International men vill också uppmärksamma eventuella framtida deltagare på att Silja Line, utan sambaorkestrar och cowboys, är att föredra som färdmedel.

 

Skribent: Anders Götherström

Inga nyheter är skapade

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info