Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Besök från Småland"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Besök från Småland


Långemåla och Högsby på besök

Första helgen i mars, den 5:e och 6:e, samlades några av landets unga och lovande bordtennisspelare i Stockholm. Jag tänker förstås på Emil Karlsson och Axel Karlsson ifrån Långemåla och Emil Jonsson, Marcus Karlsson, och Simon Karlsson ifrån Högsby. Samma helg möttes ju också ett antal spelare i Eriksdalshallen, men det var dessa fem spelare som tog steget över Årstaviken för att möta Hammarby i Enskedehallen.

 

Bordtennis-SM - ett självklart besök

Men först ägnade sig smålänningarna åt SM. Där fanns det mycket att se, inte minst hur det skulle gå för den gyllene och nu lite äldre generationen, och förstås också för den yngre. Inte minst Per Gerells spel i åttondelen, när han räddade en boll utanför barriärerna och sedan vann den. Och speciellt intressant för oss från Hammarby var ju Madde Melchers prestationer, då hon har tränat våra ungdomar på läger. Vid de tillfällen våra småländska gäster och de unga värdarna ifrån Hammarby tyckte att spelet i hallen blev lite för blekt samlades de kring minibordet i foajén för att mäta sina styrkor mot varandra.

Småländska krafter på Hammarbys hemmaplan

Vid halvfem på lördagseftermiddagen hade gruppen med gäster och Hammarbyspelare fått nog av spelet i Eriksdalshallen, nu var det dags att mäta den småländska kraften på Hammarbys hemmaplan. I knappt två timmar spelades det intensiv och såväl uppsluppen som stundtals allvarlig bordtennis i Enskedehallen. Utöver Långemålas två spelare, och Högsbys tre, ställde Hammarby IF BTF upp med Simon och Richard Götherström, och Love Berggren. Tillslut fick Peter Högstedt döma en spännande final mellan Richard och Emil Jonsson, som den här gången föll ut till Richards fördel. När klockan närmade sig 19.00 hade det spelats mycket bra bordtennis i Enskedehallen.

Helkväll på Flower City - Tack till Långemåla och Högsby

Kvällen avslutades på Flower City, som kunde förse hungriga och trötta spelare med den näring de behövde, och medföljande föräldrar och tränare med en trevlig atmosfär. Att få besök är ju som bekant ett sätt att lära sig mer om sin stad och sina vänner. Tillexempel så har några av oss lärt sig vilken väg man inte skall gå om man skall till Flower City, och så har vi även fått veta att det finns spelare i Hammarby som kan blåsa en papptuss genom ett sugrör över en halv restaurang. Vi tackar Långemåla och Högsby för deras besök, och hoppas få återse klubbarna snart igen.

Inga nyheter är skapade

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info