Hoppa till sidans innehåll

Stora fisktävlingen i Valdemarsvik 26-27 mars


Stora fisktävlingen i Valdermarsvik 26-27 mars 2011 (Skärgårdsträffen)

Lördagen och söndagen den 26-27 mars var det dags för en tävlingsexkursion igen, och denna gången gick den till den lilla staden Valdemarsvik. I Valdemarsvik spelas nämligen en tävling med mycket gott rykte varje år, Skärgårdsträffen. Några Hammarbyare ville åka dit och undersöka om tävlingen verkligen höll vad den lovade, och inte minst den fisk som enligt ryktena varje klassvinnare får med sig hem. Vid det här laget har en liten informell auktionsgrupp utkristalliserat sig i Hammarby, en grupp som tar på sig att frekventera tävlingar över hela södra och mellersta Sverige.  Antti Hynninen, Leila Suvanto, Richard Götherström, och denna gång även Per-Erik Svensson begav sig alltså till Valdemarsvik.

Falaffelrullar av samma längd och storlek som en vältränad underarm

Tävlingen spelades på 11 bord, och där fanns även några träningsbord i andra delar av byggnaden. En ganska trång läktare med ett ännu trängre kafé kunde arrangörerna bistå med, men det gick ändå att hitta den plats man behövde för att sätta sig ner, och kaffet rann till i en aldrig sinande ström. Dessutom, när hungern föll på, och om man sökte något utöver de mackor och den varmkorv som fanns i anslutning till tävlingen, så serveras Sveriges förmodligen största Kebab och Falaffelrullar bara några hundra meter ifrån tävlingshallen. Kebabrullar av samma längd och tjocklek som en vältränad underarm hittar man inte i varje snabbmatskiosk.

Fyra Hammarbyare ställde upp i sexton starter

Inne i hallen, i det soliga vårvädret, spelades ett antal klasser. Leila, som var gruppens aktivaste, deltog i hela sex klasser, alltifrån damer öppen ner till herrar 4. Antti nöjde sig med fem, Richard med tre, och Per-Erik med två klasser. Alla Hammarbys spelare gjorde bra insatser och spelade en härlig bordtennis. Per-Erik fick, på gott och ont, möta en av Smålands stora talanger, Malte Möregårdh ifrån Frej. Leila spelade mycket bordtennis båda dagarna, och tog sig till slutspel och 8:ondel i H4, där hon bland annat stod för en fantastisk upphämtning i 3:e set ifrån 2-9 till 11-9. Antti kämpade lika hårt i sina pooler som han gjorde med att värma upp övriga Hammarby och icke Hammarby spelare. Richard gjorde insatser i H5, där han föll i en mycket jämn kvartsfinal, och P12, där han tog sig till semifinalen och där föll i en mycket jämn match mot klassvinnaren Morgan Johansson ifrån Västers BTK, som är värda att nämnas.

Storvinst i V75 men ingen fiskvinst

Helgens tyngsta vinst var dock förmodligen den Leila lyckades organisera med Peter Högstedt på V75. Ryktena om fisken till klassvinnarna då, stämde de? Vi fick ju aldrig möjlighet att undersöka saken närmare, men det gjorde inte så mycket då Hammarbys trupp mönstrade vegetarianer såväl som en spelare som inte är lika förtjust i fisk som hans föräldrar.

Uppdaterad: 26 SEP 2011 10:57 Skribent: Anders Götherström

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Enskedehallen, Simlångsvägen 20
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info