Hoppa till sidans innehåll

Hammarby i slutspel i S:t Eriks-cupen och Rookie-cupen


 

Hammarby i slutspel i S:t Eriks-cupen och Rookie-cupen

I Hammarby IF BTF har vi varit bortskämda med hur bra våra seniorlag har spelat sina serier. Men under säsongen har vi också haft ett antal ungdomslag ute i serierna, både i Rookie-cupen och i S:t Eriks-cupen. Många av dessa gick till slutspel, och den 2:a och 3:e april, dagarna efter klubbmästerskapen, kämpade de om de främsta placeringarna.

Fem lag i slutspel i Rookie-cupen

I Rookie-cupen hade Hammarby fem lag som gick till slutspel. Dessa lag började obönhörligen spela final i Brännkyrkahallen tio timmar efter den sista klassen avslutats på klubbmästerskapen, dvs. vid 9 på lördagmorgonen. Två av våra lag tog sig till final, lag 95/97 och lag 00. I lag 95/97 spelade Mikael Bjuremalm, Simon Syed och Gus Olsson, och i lag 00 spelade Frej Humbleklint-Norberg, Oliver Husell, Lukas Ferriera och Sebastian Strameus. Båda lagen spelade bra, men 00:orna fick med sig två vinster när slutresultatet blev 5-2 emot dem.

Elva lag i slutspel i S:t Eriks-cupen

Samma helg spelades S:t Eriks-cupsslutspelet. Här hade Hammarby elva lag i slutspelet, nio pojklag och två flicklag. Båda flicklagen var i slutspelet Flickor 2000, och det var Hammarbys lag 1, där vår klubbmästare Fredricia Dufvenheim och Alicia Stiernström spelade, som klarade sig bäst här, och fick med sig ett tredjepris hem. Vårt flicklag 2, med Sofia Sannemalm och Maya Henriksson-Björklund, fick med sig 4:e priset..

Jämnt spel mot Norrtull

Vi hade många pojklag ute i spel, och några av dessa spelade riktigt bra. De som tog sig längst var pojklag 97 med Adam Wuilmart, Carl-Bertil Eklund och Rios Ahmed, och pojklag 99 1 med Richard Götherström, Jesse Feng och Oskar Hedlund. Båda lagen kom till final. Speciellt pojklag 99 1 spelade väldigt jämnt mot Norrtull, men fick se sig slagna med 5-3. Pojklag 00 1, med Emanuel Rosenthal, Erik Mack och Daniel Bergqvist, och pojklag 02 med Simon Götherström, Michael Tran, Viktor Widhagen och Wille Sannemalm fick dessutom med sig var sitt brons hem.

Två silver och två brons i S:t Eriks-cupen samt två silver i Rookie-cupen

Nästa år har vi inget guld att försvara, men med två silver och två brons i bagaget ifrån S:t Eriks-cupen, och två silver ifrån Rookie-cupen, har vi goda förhoppningar om att få ett med oss hem den säsongen. Ett stort tack till alla lagledare som organiserade sina lag efter bästa förmåga (Mikael Bjuremalm, Daniel Wetterholm, Börje Humbleklint, Daniel Gawin, Lars Eriksson, Adam Wuilmart, Anders Götherström, Maria Nyberg, Yves Wuilmart, Erica Bromarf, Lars Johansson, Per Hallin, Lars Widhagen, Joseph Tran, och Leila Suvanto), till Leila och Daniel som alltid fanns till hands både under tävlingen, och när den samma skulle monteras ned, och till alla spelare som gjorde en sådan fantastisk insats.

Stor tack för era insatser!

Uppdaterad: 26 SEP 2011 10:56 Skribent: Anders Götherström

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info