Hoppa till sidans innehåll

Säsongens sista stora tävlingshelg


Säsongens sista stora tävlingshelg

Helgen den 9-10 april gav en solig försmak av sommaren, och precis som den markerade att en ny årstid är här om en månad, så markerade den kanske också slutet på tävlingssäsongen för många. Och ville man tävla just den här helgen fanns det mycket att välja på. Siktade man högt fanns till exempel Karlshamnsspelen. Hammarbys spelare valde dock två andra tävlingar; TTEX-spelen i Stockholm och Jönköpingsspelen i just Jönköping.

 

TTEX bjöd på klassvinster och en Europamästare

TTEX-spelen är en stor tävling som Spårvägen organiserar, och här brukar Mälardalens bästa och mest passionerade bordtennisspelare samlas. Deltar man i TTEX är chansen alltså stor att man får spela riktigt bra bordtennismatcher. I år var där över 350 anmälda spelare. 23 av alla dessa startanden var Hammarbyare, och de startade totalt i 16 olika klasser. Syskonen  Sannemalm till exempel, spelade alla mycket bra vilket resulterade i att Ludde vann P12 bredd, Sofia vann F8, och Wille tog sig till kvarten i P8. På lördagen fick vi också se Lan di Ngo ta silver i H4 och gå upp till H3. Niklas Molin närmade sig nog sin pool i HE med skräckblandad förtjusning. Det är inte varje dag man går upp emot en gammal Europamästare. Och visst, Niklas ledde ett set under några bollar, men det han till slut fick med sig ifrån matchen var nöjet att ha mött Äpplet i en tävlingsmatch. På söndagen fortsatte Hammarby spela bra bordtennis. Då fick vi bland annat se Hammarbyare i två semifinaler, Molly Röle i F14 och Emanuel Rosenthal i P11 cup. Från söndagen är det kanske framför allt Emanuels match mot William Lind-Tibbelin vi kommer komma ihåg, riktigt bra spel.

 

Hammarby fick spela många matcher i Jönköping

Men två spelare hade valt att åka till Jönköping och spela Jönköpingsspelen i stället för TTEX-spelen. Det är nämligen så, att Jönköping lockade med en klass som inte fanns i TTEX, lag P12. Lagklasser betyder mycket bordtennis, och även dubbelmatcher, och det lockade Richard Götherström och Oskar Hedlund. Både Oskar och Richard hann dock med två andra klasser på lördagen, där de båda tog sig hela vägen genom P11 fram till en Hammarbyfinal som Richard vann. I P13 tog sig Oskar till kvartsfinalen, och Richard till semifinalen, där han stoppades av Simon HeVoong ifrån BTK Arsenal. På söndagen blev det bara en klass, men mycket bordtennis i den. Och det slutade med seger även här. Richard och Oskar tog hem förstapris i P12 lag. När Jönköpingsspelen var över hade våra två Hammarbykillar spelat 21-22 tävlingsmatcher var.

 

Det blev en bra helg

Det samlade resultatet för Hammarby helgen den 9-10 april blev alltså fyra klassvinster, två andrapris, tre semifinalplatser, och två kvartsfinalplatser. Hammarby IF BTF får godkänt för sina insatser helgen den 9-10 april.

Uppdaterad: 26 SEP 2011 10:55 Skribent: Anders Götherström

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Enskedehallen, Simlångsvägen 20
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info