Hoppa till sidans innehåll

Säsongen som gick


Klubben lägger sin första säsong som Hammarby bakom sig

Hammarby IF BTF närmar sig nu säsongsavslutning, och lägger snart 10/11 bakom sig. Det här var en säsong då mycket hände i Hammarby, faktiskt Hammarbys första säsong i modern tid. A laget gick upp i de nationella serierna, B laget gick upp i 4:an, många roliga aktiviteter med klubbresan till Bollnäs och Klubbmästerskapen som absoluta höjdpunkter, och vi fick tjejer som tog klassvinster.  Just det sista är en pusselbit som saknats i Hammarby IF BTF, som vi kanske börjar få på plats nu. Och det är ju extra roligt att Hammarby blivit uppmärksammade i Pingistidningen mer än en gång den här säsongen.  Jag frågade några av våra medlemmar vilket som var deras bästa Hammarby minne ifrån säsongen 10/11, och ingen hade något problem med att hitta något eller några händelser som stack ut lite över allt annat roligt som hänt.

 

Höstderbyt mor Djurgården, en av säsongens höjdpunkter

”Det roligaste som hänt den här säsongen måste vara derbyt mot Djurgården”, säger tillexempel Karl-Magnus Björklund, ordförande och spelare i vår A-lags trupp. ”Det roligaste jag varit med om i pingissammanhang över huvud taget faktiskt”  fyller han på. Mattias Dtorz, också A-lags spelare och föreningskonsulent för klubben, håller med, ”det derbyt kommer jag nog aldrig att glömma”. Och nog var det en lyckad tillställning, höst derbyt mellan Hammarby och Djurgården. Ett division 4 möte  som ramades in av en uppvisningsmatch mellan J-O Waldner och Mikael Appelgren, och som drog 350 åskådare. ”Sista bollen i matchen mellan Mattias Drotz och Rolf Hallin, där det gått till marginal i skilje, var riktigt häftig” menar Leila, damspelare i klubben och vice ordförande.

 

Minnen ifrån Ljungsbro och Visby

Leila har också andra starka minnen. ”Det var så roligt när Robin Stojanovic  vann P10 i Ljungsbro, jag hade svårt att hålla tårarna tillbaka”. Tävlingen i Ljungsbro var en upplevelse på många sätt. Oskar Hedlund och Robin Stojanovic åkte båda hem med pris-godisförpackningar som var nästan lika stora som dem själva, och vi fick bevittna en final i P14 mellan nära bordtennisvänner ifrån två andra klubbar (Vik-47 och Oskarshamn) som skapade lojalitetsproblem inom Hammarby. När jag frågar en av våra ungdomsspelare, Richard Götherström, vad som är hans bästa bordtennisminne ifrån säsongen som gick blir det mer personligt. ”Östersjömästerskapen i Visby”, svarar han. ”Jag ville gå långt i slutspel i en P12 tävling innan jag fyllde 11, och det gjorde jag där. Jag kom jag till kvartsfinal, sedan tog pappa med mig till ett ställe där de hade mer än 200 sorters glass”.

 

Tävlingar, robotar, och akrobatik

Själv kommer jag ihåg alla fantastiska tävlingar vi besökt, alla bordtennisklubbar ute i landet vi har gästat i olika Hammarby konstellationer, och allt som det fört med sig. Vägbeskrivningen jag fick till Tomelillaspelen var tillexempel, ”ta till vänster när du kommer till Skåne”, på BTK Arsenal i Nybro bevittnade jag hur en pingisrobot löpte amok och förvandlades till någon sorts maskingevär som skrämde slaget på alla i närheten, och när vi vid ett tillfälle gästade Oskarshamn fick jag se en regelrätt akrobatikuppvisning med balans-på-huvudet och frivolter av Kaj Eriksson och Aron Eriksson. Det kommer att skrivas verksamhetsberättelser och kanske olika former av översikter om säsongen som gick. Men bakom dessa beskrivningar finns alla de erfarenheter och minnen vi samlat på oss medans vi spelat i eller arbetat för Hammarby.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:00 Skribent: Anders Götherström

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info