Hoppa till sidans innehåll

Lag-DM


Lag-DM I Bränkyrkahallen

Måndagen och tisdagen den 9-10 maj spelades lag DM för P11 och P13 i Bränkyrkahallen. Det var en tävling som hade alla förutsättningar att bli en avslagen och död tillställning. Den låg väldigt sent på säsongen, inga rankingpoäng att slåss om, inga pokaler, inget RM eller SM att gå vidare till. Fanns det egentligen något incitament att deltaga? Jo, det fanns i alla fall något som kunde locka, riktigt bra bordtennis. Och det räckte, några av Stockholmsklubbarna skickade sina bästa spelare. Det blev i stället en av säsongens trevligaste och mest avslappnade tävlingar, med ett riktigt starkt startfällt både i P11 och P13. En tävling som var mer värd att vara med på än de flesta.

 

Hammarby ställde upp med två P11 lag

Hammarby representerades av två lag, båda i P11. I Hammarby A spelade Richard Götherström och Rios Ahmed, och i Hammarby B spelade Jesse Feng och Oskar Hedlund. Mötena spelades som två singelmatcher, en dubbel och sedan ytterligare två singelmatcher, och bäst av fem vann mötet. På måndagskvällen var det poolspel, och Hammarby A hamnade i en pool mot ett Ängbylag och ett Stocksundlag, medans Hammarby B hamnade i en pool med ett Ängbylag, ett Boo KFUM lag, och Spårvägen A. Redan första dagen fick alltså våra killar gå upp mot mycket kompetent motstånd. Men killarna spelade bra och gjorde vad som begärdes av dem. Richard hade, som alltid, en startsträcka på någon match innan han började spela sin bästa pingis, och efter de första två singelmatcherna och dubbeln låg Hammarby A under med 1-2 mot Ängby. Det såg illa ut ett tag, när Rios låg under med 0-2 och Richard 0-1 i de sista två matcherna, men båda killarna vände och vann sina matcher. Stocksund tog de sedan med 5-0 av bara farten. Hammarby B visade sig under kvällen ha ett ypperligt dubbelspel. Förmodligen är det så, att Oskar och Jesse just nu är Hammarbys bästa dubbelpar bland ungdomarna. Med hjälp av dubbeln, och även bra singelspel, tog de sig förbi Ängby och Boo KFUM och säkrade därmed avancemang till slutspelet. Spårvägen A var förståss en hårdare nöt att knäcka, och den slutade 0-5 till Spårvägens fördel. Men siffrorna säger inte hela sanningen. Åter igen hade Jesse och Oskar bra press på sina motståndare i dubbeln, och även i singelmatcherna, där Oskar bland annat fick med sig ett set på Kippel, fick Spårvägen slita hårt för sin vinst.

 

Jämna matcher och retur mot Spårvägen

På tisdagen var det sedan dags för kvartsfinalerna. Richard och Rios fick Stocksund A på sin lott, med Gustav Renman och Elis Indebetou. Det här blev en mycket jämn historia, där set gick till marginal och matcher till skilje. Stocksund vann mötet med 0-5, och vad beträffar dubbeln var det ingen diskussion, där har Rios och Richard lite att arbeta med. Men Richard och Rios tog set i alla singel matcher, och set förlusterna var med små marginaler. Ett mycket jämnt och spännande möte. Hammarby B, däremot, tog sig förbi Ängby A, som bland annat mönstrade William Appelqvist, med lite vilja och mycket bra spel. 3-2, inklusive en dubbelvinst förståss. Därmed hade Hammarby B rankat sig som ett av Stockholms fyra bästa P11 lag. I semin mötte de Boo KFUM A, med bland annat den bollsäkra Sacilotto, som har en formidabel forehand slägga för sin ålder. Jesse och Oskar vann dubbeln igen, men inte mer, och det blev förlust med 1-4. Då Gustav Renman och Elis Indebetou besegrat Spårvägen A, ställdes Jesse och Oskar mot Spårvägen igen, denna gång om bronset. Och även om Jesse och Oskar hade bra press på Spårvägen i matcherna, och spelade en bra bordtennis, så kunde de inte ta sig förbi Kippel och Nordström.

 

Lag DM, en bra tävling för Hammarby

Lag DM i P11 blev en rolig och social tillställning, där Hammarbys 99or gick upp emot Stockholms bästa 99or, där de spelade en bra bordtennis och utmanade alla lag som kom i deras väg, och där de åkte hem med en kvartsfinal plats och en semifinal plats. En tävling där de visade att de trivs med att spela på den här nivån.

Uppdaterad: 26 SEP 2011 10:53 Skribent: Anders Götherström

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info