Hoppa till sidans innehåll

Kvalglädje!


Seger mot Rotebro BTK B i första kvalmatchen

B-laget tog ett steg närmare division 4 i och med seger i första kvalmatchen mot Rotebro BTK B. Ett 20-tal åskådare hade samlats i Enskedehallen för att se hemmahjältarna Emil Holmsten, Niklas Molin, Lars Johansson och Mattias Drotz spela hem första rounden till Hammarby. Leila Suvanto och familjen Götherström hade laddat med kaffe, läsk och bullar i kafeterian och Kristian Korsgaard, Per-Erik Svensson och Kalle Björklund bildade hejarklack. Rotebro kom till spel med Markku Kivistö, Harald Ljungars, Tomas Elken och Jonas Sandqvist. 

 

Flera roliga och välspelade matcher med långa bolldueller

Först ut var Emil som enkelt gav oss ledningen via 3-0 mot Elken. Emil har en fantastisk förmåga att värdera och hålla i bollen för att sedan döda den med sin fenomenala backhand. Lars lyckades därefter pressa Kivistö lite grann men Rotebroaren var tillslut för tuff och avgick med segern. Det var kvitterat till 1-1. I nästa match hade Niklas lite svårt för Sandqvists servar i första set och tappade det med 9-11. Sedan var det inget snack om saken då forehandsläggan var brutal och det blev seger med 3-1 i set. Matte låg samtidigt under mot Ljungars med 1-2 i set efter en välspelad match med enormt långa slagväxlingar. Fjärde kunde Matte dock vinna med 12-10 och i femte gick del lätt - seger 11-3 och ställningen nu 3-1 i lagmatchen. Därefter hade kvällens store man Emil uppvisning mot Ljungars och en enkel seger i tre raka. Vi hade förhoppningar att Niklas skulle kunna rubba Rotebros ankare Kivistö men det ville sig inte riktigt ikväll trots ledning med 1-0 i set. Förlust med 11-8, 10-12, 9-11 och 4-11. Ställningen 4-2 i lagmatchen. Nu blev det riktigt nervöst då Sandqvist lyckades reducera vår ledning till 4-3 efter seger mot Lars. Matchen blev en riktigt rafflande maratonduell där Lars förlorade med 8-11 i skilje. Tur då att Mattias lyckades slå "deffdödaren" Elken med 7-11, 11-2, 11-3 och 11-7. Mattias spelade riktigt, riktigt bra pingis i den matchen.

 

Det svängde i dubblarna

Dubbeluppställningen blev Lars/Niklas på förstabordet mot Sandqvist/Ljungars och Emil/Mattias på andrabordet mot Kivistö/Elken. Det blev två roliga och välspelade dubblar med fina bollväxlingar och minst sagt tvära kast. Lars/Niklas hade 2-0 i set efter 11-5 och 11-4 och det såg ut att bli en trevlig promenad i parken. Då lyckades Rotebros manskap helt vända på matchen och vinna med 3-2 i set. Ställningen 5-4 och matchen hade verkligen nerv. Än nervösare blev det när Emil och Mattias låg under med 0-2 mot Kivistö/Elken - Rotebro såg ut att kvittera. Då vände även den här dubbeln och Hammarbyparet kunde smasha hem matchen efter 11-9 i skilje.

 

Kvällens höjdpunkt var matchen mellan Emil mot Kivistö

Därefter fick publiken se kvällens match mellan Emil och Kivistö. Det var pang-pang-pingis redan från början - Emils backhandloopar mot Kivistös placeringssäkra blockeringsspel. Emil visade sig dock dra det längsta strået och segersiffrorna skrevs till 11-8, 8-11, 13-11 och 11-8. Därefter gick Niklas ut, svingade det svartröda svärdet, och fullkomligen slaktade Ljungars i raka set. När stridsdammet lagt sig stod Hammarby som slutsegrare med 8-4.

 

Vi tackar Rotebro för en trevlig kväll och önskar deras lag lycka till i fortsättningen på kvalserien. För oss väntar en avgörande bortamatch imorgon (12/4) mot Tibble från Kungsängen. Matchstart klockan 19:00 i Lillsjöskolans sporthall. Då ska vi ta klivet upp i division 4!

 

Avancemang till division 4 klart efter 8-1 mot Tibble

Det var ett taggat B-lag som tog pendeltåget ut till Kungsängen för bortamatch mot Tibbles B-lag. Vi mönstrade samma uppställning som mot Rotebro, dvs Emil, Lars, Niklas och Mattias. Tibble ställde upp med Jens Allerud, Per Rosin, Robert Stafsen och Robin Westin.

 

Det gick betydligt lättare än förväntat

Samtliga Hammarbyare spelade riktigt bra och matchen var över på knappa två timmar trots att vi enbart spelade på två bord. Emil slog Stafsen och Rosin med 3-0 respektive 3-1. Niklas slog Westin och Allerud med 3-0 respektive 3-1. Lars vann mot Allerud och Westin med 3-2 respektive 3-1 och Mattias vann mot Stafsen med 3-1 och förlorade mot Rosin med 0-3. Därefter säkrade Niklas och Lars segern efter 3-0 i dubbelmatchen mot Rosin/Stafsen. Nästa säsong kommer vi således ha ett a-lag i division 3 och ett b-lag i division 4.      

Uppdaterad: 26 SEP 2011 10:56 Skribent: Kalle Björklund

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info