Hoppa till sidans innehåll

KM 1:a april 2011


Över hundra starter på Hammarbys klubbmästerskap


Fredagen den 1:a april var det dags för bordtennisfest i grönvit skrud igen. Då gick nämligen årets viktigaste bordtennistävling, Hammarbys första klubbmästerskap i bordtennis i modern tid. Det här var en kväll som många hade tränat för och sett fram emot. Skulle de gamla klubbmästarna ifrån Enskede BOPS kunna försvara sina titlar? Hur skulle nytillskotten stå sig? Och med över 100 startande spelare, skulle vi över huvud taget bli färdiga med tävlingen före midnatt?

Kalle och Håkan Björklund

Grönvitt hav i korvkiosken

Brännkyrkahallens B-hall fungerade som mästerskapens A-hall, och det var också där klubbens ordföranden (Leila Suvanto) och klubbens sekreterare (Kalle Björklund) ombesörjde tävlingssekretariatet, och klubbens kassör (Maria Götherström) organiserade kafét. Spårvägen hade låtit oss låna deras träningshall, och den fungerade som B-hall, där poolspelen i många klasser spelades. Under några timmar förvandlades alltså dessa två hallar till ett mindre grönvitt hav, som Leila och Kalle gjorde vad de kunde för att hålla ordning på. Ett hungrigt hav, att döma av den strykande åtgången på varmkorv, noterade Maria.

Carolina Wuilmart och Maria Götherström

Carolina – Hammarby:s mammamästare

Mästerskapen spelades i nio klasser; FS, P9, P11, P13/15, DS, HS, Mammacupen, Pappacupen, och Familjedubbel. Den största klassen var P11 med 32 anmälda starter, och den näst största var familjedubbeln med 29 anmälda starter. Just familjedubbeln löpte som ett rep genom hela mästerskapet, då klassen började tidigt och också var den som avslutades sist. Runt elvasnåret på fredag natt kunde Emanuel Rosenthal och Lars Johansson koras som klubbmästare i familjedubbeln. I pappacupen rakade Mauricio Lopez hem förstapriset. Carolina Wuilmart, som har fostrat några av klubbens ungdomsspelare, blev mammacupens vinnare.

Molly Röle, Margareta Florestedt och Maria Nyberg

Många känsloutbrott i pojkklasserna – både tårar och glädjeyttringar

I singelklasserna såg vi fint spel ifrån flera av tjejerna, men det är Fredrica Dufvenheim som nu kan kalla sig flickmästare i Hammarby. I damsingeln såg vi också många spännande matcher, där den kanske mest känsloladdade var femsetaren mellan Maria Nyberg och Leila Suvanto. Maria avgick slutligen med segern med knapp vinst i skilje. Men, Maria Nyberg fick se sig slagen i finalen utav sin F-lags kollega Margareta Florestedt. I herrsingeln var Hammarbys nytillskott Emil Holmsten favorit. Och fastän Enskede BOPS sista herrsingelmästare Kalle Björklund gjorde vad han kunde för att försvara sin titel, så levde Emil upp till förväntningarna och är Hammarbys nya klubbmästare i herrsingel. De tre pojk-klasserna var alla känslofyllda tillställningar, där tårar blandades med glädjeutbrott, och där många av Hammarbys pojkar spelade sin absolut bästa pingis. I P9 var det ungdomsvirtuosen Viktor Widhagen som gick hem med pokalen, i P11 var det den hårt loopande killen med Nybromatchstället, Richard Götherström, som blev ny klubbmästare, och i P13/15 blev det John Eriksson, som nu blommat ut ordentligt, som tog hem priset och är klubbmästare.

Stort tack till Leila, Kalle och Daniel för förstklassig organisation

Hammarby har nu nio klubbmästare, och mer än hundra spelare och deras medföljande har en fantastisk mästerskapskväll bakom sig. Vi kan bara tacka Leila, Kalle och Daniel för deras jobb de gjorde, och alla Hammarbyare som hjälpte till att skapa den känsla av både stor bordtennistävling och av Hammarbyfest som vi fick uppleva den 1:a april.

Resultat KM 2011

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:16 Skribent: Anders Götherström

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info