Hoppa till sidans innehåll

Den gule armén


Team Stiga Stockholm i Oslo

Fredagen den 3 juni åkte Team Stiga Stockholm till Oslo för att spela stortävlingen Skandinavisk Mega Cup som är Norges största bordtennistävling. Team Stiga består av 15 Stockholmstjejer från sju olika föreningar. Hammarby IF BTF var representerat av flickspelaren Molly Röle och lagledaren Leila Suvanto. Förutom Hammarby kom de övriga spelarna från Norrtulls SK, IFK Österåker, VIK-47, Spårvägens BTK, Tyresö BTK och Boo KFUM. Tränare och ledare tillsammans med Leila var Louise Westman från Norrtulls SK.

 

”Den gule armén”

Väl på plats i Oslo blev det ett intensivt matchande då det var ovanligt många flick- och damspelare som deltog. Totalt hade tävlingen 300 deltagare och 1600 matcher spelades under lördagen och söndagen. Det var även hög klass på spelet – både Norges och Estlands bästa dam- och flickspelare var med. Team Stiga tjejerna hade alla fått varsitt gult och blått matchställ (för att få känslan av att spela för Sverige) och det dröjde inte länge innan norrmännen kom på smeknamnet ”den gule armén”. Det visade sig att ”den gula armén” skulle strida väl. Det blev klassvinster i flickor 8, flickor 9 och flickor 10. Därutöver blev det pallplatser i flickor 11, flickor 12, flickor 13 och damer 40. I damer 40 var det vår egen Leila Suvanto som höll Hammarbys fana högt och gick till semifinal. Vägen dit kantades enligt Leila av ”tanter med nabb”. I semifinalen tog dock det roliga slut efter förlust med 3-11, 9-11 och 14-16 mot Irina Sakova från Ryssland. Spelet var dock så bra att många norska ledare fick upp ögonen för vår Söderböna. Enligt rykten ska både Leila och Louise Westman fått erbjudande om spel i norska elitserien kommande år. – ”Det är mitt första proffserbjudande och jag funderar på det”, säger Leila.  

 

Tuff lottning för Molly

Det arrangerades även en öppen handikappklass, ”Åpen Moro”, där 11-åriga Kewser Muhammed Nur från Spårvägen tog sig till final. Vid det laget var det bara Kewser och Leila kvar i hallen då övriga Team Stiga hade gått hem till hotellet så de bestämde att fira final- och semifinalplatsen på McDonalds. Vår egen flickspelare Molly Röle råkade ut för tuffa lottningar i sina klasser så det blev tyvärr inga medaljer den här gången för Molly. Det får bli nya tag nästa gång! Störtsa skalpen för ”den gule armén” under helgen tog Ellen Colliander som slog Norges superstar Sara Berner i en rafflande femsettare, där coach Leila bytte taktik åt Ellen hela tre gånger.

 

En rolig helg

Resan var en stor upplevelse för alla tjejerna med mycket skratt och otroligt bra pingis hela helgen. Den norska dampingisen håller hög nivå och det är alltid kul att spela mot andra än de vanliga motståndarna.  Det är även roligt att Team Stiga fick flera inbjudningar att åka till Norge för både tävling och träning i framtiden. Leila summerade helgen så här: - ”Bland det roligaste jag har fått uppleva under mina pingisår! Sedan vill jag också tacka Martin och Anders från Ängby som tålmodigt åkte tillbaka och hämtade tjejernas kvarglömda saker.” Alla var trötta och nöjda när resan avslutades i Stockholm klockan 23:15 på söndagskvällen.

Uppdaterad: 26 SEP 2011 10:52 Skribent: Kalle Björklund

 

foljosspafacebook200x62

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Enskedehallen, Simlångsvägen 20
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info