Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger i Runsten


Teknik, fotarbete, och ett våldsamt dunkande i Runsten

 

Under sommarmånaderna finns det mycket att göra på Öland. Sola och bada förstås, och äta glass. Och naturligtvis kan man träna bordtennis, det kan man ju överallt, när som helst. Till exempel i Runstens skolas gymnastiksal den 3e och 4e juli. Några unga spelare hade tagit fasta på det och organiserat sig ett läger. Ifrån Spårvägen kom Richard Götherström, Ellen Holmsten, och Vendela Johansson, ifrån BTK Arsenal kom Hannes Branting och Simon He Voong, och ifrån Hammarby kom Felix Wallentin och Simon Götherström. Och med sig hade de Emil Holmsten, som agerade tränare och ledare.

 

Tre bord kunde Runstens IK bidraga med, och eftersom gruppen kunde sätta sina egna tider fick det bli ett inte allt för tidigt förmiddagspass, och ett betydligt senare eftermiddagspass. Under Emils fasta ledning fick ungdomarna sedan arbeta med kontroll och fotarbete, och även lite teknik. Och utanför hallen fanns en hinderbana, som vid första anblick föreföll vara väl lämpad för uppvärmning. Dock kunde Emil snabbt konstatera att de unga spelarna var ganska spaka efter hinderbanan. Över huvud taget föreföll lägret ha kostat på, då ungdomarna var slutkörda efter de sista passen.

 

Felix på hinderbanan

Felix kämpar på hinderbanan.

 

Just det sista passet den sista dagen var lite speciellt, då gruppen hade fått låna Kalmar BTK:s Waldner-hall för det passet. Är man i regionen och tränar bör man absolut ta tillfället i akt att besöka denna träningsfacilitet. En mycket imponerande anläggning, med stor och bra spelyta, och inte minst med rekvisita ifrån tiden då två världsmästare spelade för klubben i Pingisligan.

 

Hur gick det på lägerturneringen då? Någon sådan föreföll faktiskt onödig då alla spelare som var med också var anmälda till ett antal klasser i Enigspelen, som följde direkt på det lilla lägret. Men i det våldsamma kortspelet "Dunka bäver", som innefattade snabba byten av de 52 korten och ett våldsamt dunkande på kortleken, gärna runt midnatt, visade sig Vendela vara en okrönt drottning.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:19 Skribent: Anders Götherström

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info