Hoppa till sidans innehåll

Tommy till VM-slutspel!


VM:s första dag inleddes med spel för fyra Hammarbyare i 50-klassen. Tommy Meyer och Per-Erik Svensson spelade herrsingel och Margareta Florestedt och Monika Sidén spelade damsingel.

 

Tommy hamnade i pool 114 som spelade på bord 13 inne i Globen. Motståndare var Axel Brocke (Tyskland), Jens-Fredrik Elverhöi (Norge) och Jan Sojcak (Slovakien). Det blev tre stabila 3-1 segrar och Tommy är vidare till slutspel som poolsegrare. Norske Elverhöi gick vidare som tvåa i poolen. Tommys största problem under kvällen var annars vad han skulle ge sina motståndare i gåva. Alla spelare i VM brukar ge varandra en halsduk, vimpel eller standard i sin förenings färger. Det blev tillslut tre CD-skivor med Hammarby bordtennis egen kampsång. Vi får hoppas att den uppskattas!

 

Perka hamnade i pool 107 tillsammans med Rosen Rachev (Bulgarien), Xiaohui An (Kina) och Pascal Chuffert (Frankrike). Det skulle visa sig vara en mycket svår pool. Första matchen spelades mot Rachev och det blev en stenhård match men tillslut förlust med 1-3 i set. Kinesen An var även han en riktigt tuff motståndare och förlust med 0-3 i set för Perka. I sista matchen slog Per-Erik franske Chuffert med 11-5 i skiljeset. Det blev en tredjeplats i poolen och nu väntar B-slutspel på torsdagen.

 

Margareta spelade i Hovet i pool 21 tillsammans med Setsu Sadayuki (Japan), Hristina Spasova (Bulgarien) och Sabine Hänert (Tyskland). Margareta inledde strålande med en 3-0-viktoria mot bulgariskan. Därefter väntade tyska Hänert. Det blev klar förlust i första set men kvittering i andra efter 13-11. Matchen avgjordes i det jämna tredje setet som tyvärr gick till tyskan med 9-11. Därefter rann matchen iväg i fjärde och förlust 1-3 i set. Tyskan slog sedan japanskan och det väntade en helt avgörande match mellan Maggan och Setsu Sadayuki. Japanskan visade sig dock vara en mycket svår motståndare och det blev förlust i tre raka. En tredjeplats i poolen och B-slutspel för Margareta.

 

Monika spelade också på Hovet i pool 45. Motståndare var Jette Vig (Danmark), Heike Pelikan (Tyskland) och Tomoko Iyoda (Japan). Monika tog en tredjeplats i poolen efter förluster mot Vig (0-3) och Pelikan (1-3) och seger mot Iyoda (3-0). B-slutspel väntar för Monika på torsdag.

 

Imorgon, tisdag, går ytterligare 3 Hammarbyare in i turneringen. Det är Kristian Korsgård i herrsingel 40, samt Carina Blomkvist och Ulrika Linder som spelar damsingel 40. Alla tre spelar under morgonpasset (09:00). Carina möter Magali Tremoulet (Frankrike), Rita Reunert (Tyskland) och Dagva Sarantsetseg (Mongoliet). Ulrika möter Birgit Franzen (Tyskland), Rukmini Aparna Nampally (Indien) och Cho Hyun Mi (Sydkorea). För Kristian väntar Rakesh Bangla (Indien), Sinan Incegoz (Turkiet) och Arnd Heymann (Tyskland).

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:53 Skribent: Karl-Magnus Björklund

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info