Hoppa till sidans innehåll

Per-Erik refererar från VM


Måndagen den 25 juni

 

Efter en evighets väntan var det äntligen dags för den första speldagen av veteran-VM i Stockholm. Jag anlände till Globen strax efter tre på eftermiddagen. Hela Globenområdet var fyllt av spelare klädda i overaller från alla möjliga länder. Jag imponerades av den bredd av nationaliteter, allt från indier, australiensare, kineser och européer. Efter entrén möttes man av de stora rackettillverkarna som sålde sina produkter. Väl inne i hallen var det ett myller av bord och spelare som spelade matcher. Förutom de 66 borden i Globen fanns ytterligare 67 bord fördelade på Johanneshovs isstadion och Globens annex.

 

För Hammarbys del innebar första speldagen spel i Damsingel 50 och Herrsingel 50. Hammarbys damer representerades av Margareta Florestedt och Monika Sidén. Tyvärr hade jag inte möjlighet att se damsingeln. Margareta hade en bulgariska, en tyska och en japanska i sin grupp. Margareta kom trea efter att ha besegrat bulgariskan, men förlorat de övriga 2 matcherna. Även Monika kom trea i sin grupp efter att besegrat en japanska, men förlorat mot en tysk och en dansk spelare. Då endast de två främst placerade i grupperna gick vidare till slutspel missade de slutspelet.

 

Tommy och Perka

Hammarbys deltagare i Herrsingel 50: Tommy Meyer och Per-Erik Svensson. 

 

Herrsingel 50 var indelad i 170 grupper, d.v.s. över 600 startande. För Hammarby spelade Tommy Meyer och jag, Per-Erik Svensson. Tommy hade en norrman, en tysk och en slovak i sin grupp. Tommy började bra och besegrade tysken i sin första match med 3-1 i set. I andra matchen mötte han den bollsäkre defensivt spelande norrmannen. Efter att i början haft lite besvär med att komma på hans skruvar och spelstil tog Tommy över matchen och vann till sist ganska så klart. Sista match vann Tommy av bara farten och vann därmed hela gruppen. Slutspel väntar på torsdag.

 

Jag hade en bulgar samt en kines och en fransman i min grupp. Jag började mot bulgaren, en spelare med en mycket ovanlig spelstil. Han var pennskaftsfattare och spelade defensivt för att till och från veva med en rejäl forehandsloop. Första set började bra för min del. Jag hade en 9-5 ledning, men tappade tyvärr 6 bollar på raken och förlorade med 11-9. Andra set lyckades jag vinna med 13-11. Menn dessvärre var han för bollsäker för mig och jag förlorade med 3-1 i set. Detta kändes som en nyckelmatch för att kunna komma bland de två bästa, så jag var rejält besviken. Efter detta förlorade jag klart mot kinesen för att i sista matchen slå fransmannen. Jag kom trea i gruppen och är därmed utslagen.

 

Spelmiljön i Globen var imponerade. Stora hagar, bra ljus och många bra matcher. Dock kändes det pålagda trägolvet en aning halt. Organisatorisk upplevde spelarna att det fungerade klockrent. Grupperna höll ganska varierande kvalitet. En del grupper var riktigt bra medan andra var sämre. Den förre landslagspelaren Mikael Appelgren hade en tuff topp i sin grupp vilket innebar att han förlorade en match mot en kines som representerande Australien och hamnade tvåa i sin grupp.

 

Under tisdagen väntar spel för Kristian Korsgård i herrsingel 40 samt herrdubbel för Kristian och Tommy i 40-klassen. Jag spelar 50-dubbel tillsammans med Magnus Larsson från Skeppstuna i 50-klassen. Jag återkommer med resultat från tisdagen.

 

Per-Erik Svensson

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:00 Skribent: Per-Erik Svensson

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info