Hoppa till sidans innehåll

Långnabb i Bergkvara


Nabb och material är alltid svårt för de ovana att möta. Grabbarna och tjejerna tränar på att få mycket skruv i sina servar, och få in tunga sidskruvar i sina loopar. När en grabb eller tjej med långnabb eller anti ställer sig på andra sidan bordet blir det ofta problem, och frågan blir hur man löser dem. Ett sätt är att leta reda på långnabbsspelare i Stockholmsregionen att träna mot. Men här uppstår ett nytt problem i att det inte finns många ungdomar med långnabb eller anti i Stockholmsområdet.

 

Två Hammarbyungdomar hittade en annan lösning på problemet. Simon Götherström och Viktor Kjellander bestämde sig för att åka till regionen med flest materialspelare i Sverige för att träna på hur man möter den typen av bordtennis. Det handlar naturligtvis om norra Blekinge och södra Småland. Det är helt enkelt en material hot-spot, med Japskos försäljning och Hans Thalins träning. Simon och Viktor åkte därför till Bergkvara, för att dyrka upp långnabbets hemligheter.

 

Bergkvara

Simon och Viktor tränar nabbspel.

 

I Bergkvara fick Hammarbyungdomarna sällskap av unga spelare ifrån Spårvägen, Arsenal, och Bergkvara BTK. Sex killar och tjejer samsades om fyra bord under Lasse Borgs ledning, och alla fick varsitt långnabb i handen. Viktor kom att tillbringa några timmar lördagen den 15:e september med att tämja ett Lionclaw, och Simon fick ett CTT National Pogo i sina händer. Och sedan bar det av. Stöt och skär och klassiskt deffspel på distans. I början hamnade inte bollen där killarna tänkt sig, men efter ett tag fick de tillbaka det mesta på bordet, och efter att ha vänt på skruven. Nästan hela passet byggde på låda för att det skulle bli lättare att träna in nabbets grundslag. Och sedan ett vinnarbord på slutet för att kora hallens bästa nabbspelare. Finalen kom att stå mellan just Lasse Borg och Simon Götherström, där mästaren naturligtvis slog novisen.

 

När vi lämnade Bergkvara hade Hammarbykillarna några timmars spel med långnabb i bagaget, och förmodligen en bättre förståelse för hur långnabb fungerar, och hur man gör det svårt för en långnabbare i en matchsituation.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:53 Skribent: Anders Götherström

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info