Hoppa till sidans innehåll

Jørgen Tønsberg Johansen klar för Hammarby


Jørgen är 17 år och spelar för Osloklubben Fokus BTK. Han satsar hårt på pingis och tränar runt 10 pass i veckan på ”Sentret” i Oslo som motsvarar svenska pingisgymnasiet i Köping.  Jørgen har vunnit Norska mästerskapen i lag vid ett flertal tillfällen, både för P15 och för juniorer. Han har två NM-silver i dubbel och en andraplats i singel från ”Norge topp 8”. Jørgen är för närvarande rankad 35:a i Norge för seniorer och 7:a för juniorer.

 

Föregående säsong spelade Jørgen för Fokus BTK:s andralag i näst högsta serien, division 1. Han fick matchkvoten 10-6 efter att ha förlorat sina 6 första matcher i serien och därefter vunnit 10 raka matcher under slutet av säsongen. I Sverige spelade Jørgen för Lysekils Pingisklubb i division 3 VSNÖ och fick kvoten 8-2 i matcher.

 

JTJ 

Jørgen (t.v.) slår in en forehand i Fokus-tröjan.

 

Under våren blev Jørgen uttagen att representera Norge i ett flertal landslagssammanhang. Han spelade Polska juniormästerskapen i juni och Spanska juniormästerskapen i maj där han i tuff internationell konkurrens blev utslagen i poolspelet. I Safirs internationella i februari nådde Jørgen tredje omgången i U18 efter segrar mot Malte Möregårdh, Sverige, och Anthony Deceuninch, Belgien. I tredje omgången blev det förlust mot franske Can Akkuzu.

 

I Swedish Open i Helsingborg i juni tog Jørgen en mycket meriterande seger i lagturneringen när Norge B förlorade mot Sverige B med 1-3. Jørgen tog den norska tröstsegern när han vann mot elitseriespelaren Johan Sondell som denna säsong hade kvoten 9-20 för BTK Kävlinge i Elitserien.  

 

Jørgen kommer att ingå i A-lagstruppen tillsammans med Emil Holmsten, John Lindén, Niklas Molin och ytterligare ett nyförvärv som Hammarby är muntligen överens med men som presenteras först då han är tillbaka i Sverige i slutet av augusti.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:24 Skribent: Hammarby IF BTF

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info