Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Div lag spelar

Hammarby BoPs - dubbelbollarna alla vill få!


Söndagen den 28 oktobervar det dags för Hammarby BOPS tredje match i divison 5 södra.

Alla i laget var väl medvetna om att det skulle bli en svår match mot Tullinges b-lag och därför var det skönt att nyförvärvet från VIK-47, Thomas Thörnblom, ställde upp som förste man. Trots att han inte tränat så mycket på slutet hade vissa av tullingespelarna problem med hans aviga nabbspel.

 

Övriga spelare i Hammary BOPS var Per-Erik, Simon och Mats Larsson.
Det rådde viss osäkerhet om vilket lag motståndarna skulle ställa upp med.
En timme innan matchstart sågs gentlemannen Åke Berg komma ut från bowlinghallen och några av oss ställde redan in oss på att spela mot hans anti. Men Åke meddelade glatt att han inte skulle spela eftersom han inte platsade.

Mats vann mot Niklas Wahlberg i tre raka set för att sedan förlora mot Christer Borg med samma setsiffror. Simon förlorade, trots mycket bra spel mot Per Andersson med 1-3. Perka fick för tufft motstånd i sin första match mot Tullinges bästa spelare, Christer Borg.

Thomas slog Christer Åkerström i tre raka. Perka tog en stabil seger i tre raka mot Niklas Wahlberg medan Simon tvingades se sig besegrad mot Christer Åkerström med 0-3 i set. Om Tullinge medvetet försökt förvirra hammarbyspelarna genom att ställa upp med två Christer är något som framtida utredningar får visa.

 

Inför dubblarna visade matchprotokollet 5-3till Tullige.
Av alla bollar som slogs i denna match var det ingen som var i närheten av den som Simon slog i dubbeln tillammans med Thomas. 8-9 till Tullinge i skilje.
En nätrullare sticker rätt upp, studsar åt sidan, Simon väntar in, slår den runt nätet och på kanten! En boll som var både spektakulär och möjligtvis matchavgörande för den dubbelmatchen. Sen var det bara för Thomas och Simon att spela hem skiljesetet med 12-10

 

Mats och Per-Erik räckte inte till i dubbeln mot Christer Borg och Per Andersson
Efter dubblarna hade Tulinge ledningen med 6-4.

 

Tulinge vinner de två sista singlarna där Mats förlorade mot Per Andersson och Thomas gick samma öde till mötes mot Christer Borg. 8-4 till Tullinge
I övrigt en välspelad och trevlig match.

Vi tackar också nyförvärvet JohnnySlätt som på ett förtjänstfullt sätt kom med taktiska råd och uppmuntrande tillrop.

 

/Mats Larsson

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:33 Skribent: Daniel Gawin

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info