Hoppa till sidans innehåll

Har någon sett vart energin tog vägen?


Säsongens första lagmatch för Hammarby BTK B var mot VIK 47:s C-lag i Farstahallen. Eftersom vi hade förlorat båda matcherna mot det här gänget förra säsongen, var åtminstone undertecknad rejält taggad och en smula nervös. Årets upplaga av laget är dock ett solitt gäng, och förutom jag var den mentalt starke och bollsäkre Ludde Sannemalm med, samt de två hårtslående toppspinfantomerna Peter Mikaelsson och Jocke Grönlund.

Vi inledde matchen starkt. Efter den första singelomgången ledde vi med 6-2. Det såg ljust ut. Även om jag själv bidragit med en neslig förlust mot Tobias Kjellson, så hade Peter och Jocke hållit ihop spelet bra i sina båda matcher, och Ludde fixade en fin vinst i sin ena match. Dubbelmatcherna inleddes bra, Ludde och jag tog ledningen med 2-1 i set, och Peter och Jocke såg stabila ut dem också. Emellertid tappade jag och Ludde fokus i de två sista seten, och Peter och Jocke såg också ut att tappa greppet om sin match. De kämpade sig dock tillbaka och även om jag och Ludde förlorade vår dubbel, stod det nu 7-3 i Hammarbys favör inför sista singelomgången.

Det var nu det gick snett. Vi behövde bara vinna en singelmatch i omgången för att vinna matchen, men då krävs det ju också att någon faktiskt vinner! Peter tappade sin match, jag var aldrig nära att vinna min mot Lennart Svensson (fy för de där materialspelarna!), Ludde kämpade sig tillbaka in i sin match efter underläge med 2-0 i set, men tappade ledning i fjärde med 9-7 till förlust 11-9, och Jocke fick aldrig till sitt fina attackspel i sin sista match. Fyra förluster i sista omgången. Hur kunde det gå så illa? Trötthet och dålig koncentration. Jag har i alla fall lärt mig läxan: ät ordentligt under matchdagen, ta med något energirikt att äta eller dricka under matchpauserna, träna kondition och se till att gå in i de avgörande matcherna riktigt peppad!

Oavgjort mot VIK 47 C är inget uselt resultat för oss, men nästa seriematch ska vi vinna! Och i returmatchen mot VIK:arna är det full satsning in i kaklet som gäller…

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:33 Skribent: Per Larsson

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info