Hoppa till sidans innehåll

Enigspelen 2012


Ända sedan Hammarby pingis återuppstod i skepnad av Hammarby IF BTF har klubben skickat spelare till Enigspelen, alla två säsongerna. Och så blev det även i år. I år var det Felix Wallentin, Emil Holmsten, och Simon Götherström som försvarade de grön-vita färgerna. Egentligen fungerade Enigspelen som en förlängning av ett läger som Hammarbyarna hade organiserat tillsammans med några ungdomar ifrån andra klubbar, och således rörde sig Hammarbyarna snarare i ett litet kollektiv med spelare ifrån Arsenal och Spårvägen på tävlingen. Men så fungerar Enigspelen, det är en bordtennistävling som inte bara har en sportslig kvalitet, utan även en hög social nivå.

 

I år, som övriga år, spelades tävlingen på 16 bord över fyra dagar i Borgholm. Det fanns även ett betongbord med hönsnäts-nät utanför hallen, och där kom många prestigefyllda matcher att spelas mellan de tre klubbarna Hammarby, Spårvägen, och Arsenal. Och som vanligt var det extremt hett inne i hallen, och spelarna fick ibland plocka fram sina förmågor att spela en tropisk bordtennis.

 

Betongdubbel

Hammarby mot Spårvägen i "betongdubbel".

 

Tillsammans kunde Hammarby registrera tolv starter. De spred sig ifrån P10 till P14 och H7 till HE. Resultaten kan sammanfattas i en semifinal (Emil i HE), tre kvartsfinaler (Emil hade två i H1 och Simon en i P10), och tre åttondelsfinaler (Emil hade en i HE och Felix två, en i H6 och en i P12). Det blev naturligtvis många spännande matcher. Felix spelade en riktigt bra match i P12 mot 4:e seedade Johan Andersson, som han tyvärr lade med 10-12 i skiljeset. Simon spelade sin bästa pingis i H7 poolen, kanske den bästa han spelat hitintills. Men förlust i två skiljematcher gjorde att han inte gick vidare. Och Emil fick ett rykte om sig i hallen att ha en livsfarlig backhand, men vi i klubben känner ju redan till den. Man kunde också notera att Emil fick sin lilla grupp med Hammarbyare, Spårvägare, och Arsenalsspelare att höja sig flera snäpp när han coachade och manade på dem i matcherna. Gruppens mest udda match under tävlingen var kanske ändå dubbelmatchen i HE, där Richard Götherström (H5) och Emil blivit lottade mot superettan spelarna Fredrik Cöster och Martin Lovén. Ett set fick Richard och Emil med sig ur den matchen, men det sista setet de förlorade matchen med var ett jämnt och nervkittlande sådant.

 

Enigspelen är en något varm men ändå mycket rolig tävling. Och Öland är alltid bra i juli. Vi hoppas komma tillbaka nästa år.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:15 Skribent: Anders Götherström

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info