Hoppa till sidans innehåll
Foto: A G Nabb och chili

En helg i Småland med nabb och chili


En helg i Småland

 

Skall man lära sig tyska får man den bästa utbildningen i Tyskland. På samma sätt vet vi i Hammarby att om man vill lära sig mer om nabbspel så gör man det bäst i södra Småland och norra Blekinge. Det var alltså dags för en utflykt till Bergkvara igen, det är inte första gången som Hammarbyare låter sig instrueras av Lars Borg i tekniker med och mot långnabb. Den här gången var det Tom Silver, Michael Tran, Lee Larsson, och Simon Götherström som åkte. Som vanligt slog vi upp ett basläger i Runsten på Öland, vartifrån vi kunde nå flera intressanta bordtennisklubbar i regionen.

 

På lördag förmiddag var det träning mot långnabb i Bergkvara. 9.30 mötte Lars Borg och Emmy Johansson upp gruppen i klubbens lokal. Den lilla klubben har framför allt varit mycket duktiga på att fostra damspelare genom åren. Men nu var det storstadsgrabbarna som skulle lära sig hantera nabbmotstånd. Killarna tog sig an uppgiften med energi, och under tre och en halv timma guidade Lasse dem genom olika tekniker de kunde stöta på. Hur hanterar man dueller med nabbspelare, vad gör man om det kommer en nabbserv, och hur låser man en långnabbare med oskruvade slag? Allt varvat med fruktpauser och lite eget deffspel på slutet.

 

När Lasse släpte killarna hann de med varsin pizza på Bergkvaras pizzeria innan det var dags för eftermiddagspasset. Tre och en halv timmar med matcher, huvudsakligen mot nabbspelare. Nu var det Arsenal i Nybro som ställde upp med sina spelare. Det är riktigt härligt när man kommer in i en pingisklubb en lördagseftermiddag och så är hallen full med spelare som tränar och spelar bordtennis. Så var det i Arsenal. Michael Branting organiserade snabbt ett lag bestående av Simon He Voong, Hannes Branting, Emilia Noren, och Jonatan Jensen, vilka tog sig ann våra grabbar. En hedersam förlust den här gången, 9-5 till Arsenal (nåja, 8-5, men vi spelade ut matcherna), men vi tar dem nästa gång! När lagmatchen var slut fortsatte Hammarbyarna spela med Arsenalarna i yttlerliggare två timmar, tills de hade mött alla i lokalen säkert ett flertal gånger.

 

Väl hemma i Runsten igen var det dags för avslapning, och det gör man bäst med väldigt starka chilifrukter. I Arsenal hade Nybrospelaren Joel Storm lagt ribban högt när han tuggade i sig en African Red Devil (en mycket stark Afrikansk chilifrukt), så när grabbarna fick syn på de små smala, långa, ilsket röda frukterna i Runsten tog de sig genast an dem. Vem som åt mest och starkast låter jag vara osagt, men jag gissar att det fanns en god anledning att två liter mjölk tog slut på mindre än tio minuter.

 

Efter en timmas rekreationspingis på söndagsmorgonen satte vi oss i bilen och tog kurs på Stockholm. Med i bilen fanns fyra Hammarbykillar som hade fått lite bättre kontroll på hur man hanterar nabbspelare, och som också förmodligen hade fått en helt ny respekt för de starkare chilisorterna.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:17 Skribent: Anders Götherström

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Enskedehallen, Simlångsvägen 20
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info