Hoppa till sidans innehåll

Carina och Kristian till slutspel


På tisdagen gick ytterligare Hammarbyare in i VM-turneringen.

 

I damer 40 representerades föreningen av Carina Blomqvist och Ulrika Linder. Carina tog två enkla 3-0-segrar mot dels Rita Reunert från Tyskland, dels Dagva Sarantsetseg från Mongoliet. Avgörande match för Carina om gruppsegern mot franska spelaren Magali Treemoulet. Det blev stenhårt. Förlust i första set med 9-11, seger i andra med 11-7, förlust i tredje med 9-11. Underläge 1-2 och det såg jobbigt ut. Då visade Carina mästertakter och plockade hem fjärde med 11-9 och sedan femte med 11-3. Carina vidare till slutspel som gruppetta.

 

Ulrika hade en riktigt svår lottning. Både koreanskan Cho Hyun Mi och indiskan Rukmini Aparna Nampally var stenhårda och det blev två 0-3-förluster. Matchen mot tyskan Birgit Franzen blev jämn men tyvärr förlust med 1-3 i set och en fjärdeplats i gruppen.

 

Kristian Korsgård var Hammarbys hopp i herrsingel 40. Det blev först en w.o. match mot en indisk spelare som aldrig dök upp. Därefter ställdes Kristian mot defensivspelaren Arnd Heymann från Tyskland. Det blev en säker 3-1 viktoria. Avgörande match om gruppsegern för Kristian mot turkiske Sinan Incegoz. Efter att ha förlorat första set med 8-11 spelade Kristian ut hela sitt register med krokloopar och spelade hem matchen med 3-1. Kristian gick således vidare till slutspel som gruppetta.

 

I dubbelspelet gick det desto sämre för våra grönvita spelare. Tommy och Kristian slutade trea i sin herrar 40 pool efter förluster mot ett schweiziskt par och ett tyskt par men seger över en rysk-mongolesisk konstellation. Per-Erik spelade herrdubbel 50 tillsammans med Magnus Larsson från Skeppstuna och de förlorade mot ett amerikanskt par, ett tyskt par och ett österrikiskt par och slutade fyra i gruppen. För tjejerna gick det också tungt. Ulrika och Carina kom trea i sin pool i damdubbel 40 efter vinst mot ett indiskt par men förluster mot ett engelskt par och ett tyskt par. I samma klass spelade Leila dubbel tillsammans med Carin Andersson från IFK Österåker. De slutade fyra i sin pool efter förluster mot japanskor, tyskor och mongoler. Margareta och Monika spelade damdubbel 50 och de slutade fyra i poolen efter förluster mot par från Polen, Slovakien och Tyskland.

 

På torsdag väntar slutspelet i singelklasserna och tre Hammarbyare är i hetluften i huvudturneringen. Först ut är Tommy som klockan 10:30 på bord 4 i Globen tar sig an segraren av Kjell Stordal (Norge) och Bruno Renz (Tyskland). Därefter spelar Kristian 11:30 på bord 56 i Globen mot tyske Carsten Ibel. På eftermiddagen gör sedan Carina entré då hon 13:30 ställs mot segraren av Lee Kee Soon (Sydkorea) och Andrea Rehder (Tyskland) på bord 48 i Globen.

 

Kom och heja fram Hammarbyarna i VM!

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:24 Skribent: Kalle Björklund

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info