Hoppa till sidans innehåll

Bragden i Tollare bollhall


Vi var ett rejält taggat gäng som satte oss i bilen i helgen för att åka ut till Tollarebollhall för säsongens andra sammandrag. Vi skulle möta VIK- 47 och serieledaren Djurgården som dessutom var obesegrade på fyra matcher. Så det var två tuffa matcher som väntade. Vi inledde mot VIK-47 som hade lika många poäng som oss sedan tidigare och vi tyckte att vi borde ha bra chans om vi spelade bra. Kristian Korsgård och Matte Drotz inledde matchen där Matte vann kassaskåpssäkert medans Kristian mötte Jens Lepikko och låg under med 2-0 i set, sedan vaknade Kristian och gjorde en bragdvändning och vände på matchen trots två matchbollar emot sig. Detta var en riktig nyckelmatch och sedan kunde vi spela ut och vann enkelt med 8-1. Grymt skön seger och vi kastade oss i väg för att käka. Matte hade hela tiden pratat om att inte äta för mycket för att inte få matkoma. Det glömde han helt bort när maten kom in. Matte käkade en tung pasta med gräddsås för att sedan äta upp Kristians halva pizza!
Toktaggade och lite nervösa skulle vi sedan möta DIF, de var serieledare och hade på pappret den bästa spelarna i serien. Taktiksnacket innan matchen löd att vi skulle vinna alla matcher mot deras trea och fyra för att sedan vinna dubblarna eller skrälla mot deras två bästa. Då skulle vi kunna vinna med 6-8....
Vi följde inte riktigt taktiken och började med att förlora de första tre matcherna.... det kanske var matkoman som vi hade. Ingen bra start mot en så bra motståndare, matkoman släppte och Albin bröt trenden genom att vinna sin match, DIF replikerade direkt med att David Riihonen slog Albin i tre raka. Vem i serien skall kunna rubba denna David... 1-4 i lagmatchen. Nu måste en bragdvändning till, då kliver Matte in o slår Maris, Mats slår Dawid, Kristian slår Kjell-Åke. 4-4 inför dubblarna, Albin och Mats vinner sin dubbel och Matte och Kristian förlorar då de haft matchbollar. 5-5 inför avslutande signlar och det känns grymt tufft att lyckas få med sig mer än en pinne. Matte möter David som känns omöjlig, jag sa till Matte att gå in och skräll nu och Matte följer min coaching och "krossar" David, årets skalp hittills. Albin med nytvättade plattor spelar riktigt bra och slår Maris. Helt plötsligt leder vi med 5-7. Kristian och Mats går ut i sista omgången. Kristian har en väldigt publikvänlig match som slutar 17-15 i avgörande set i negativ favör. Detta gjorde dock inte så mycket då Mats vann parallellt med denna match i tre raka set. 6-8 slutar denna presigekamp vilken härlig seger! Efter sex spelade omgångar ligger Bops A-lag tvåa med 10 poäng en poäng efter Tyresö. En mycket bra start med tanke på att huvudfokus när serien inleddes var att vi skulle hålla oss kvar. Nu siktar vi på att hålla oss i toppen och kriga för en topplacering.

// Mats Hagenblad

Uppdaterad: 14 OKT 2013 16:46 Skribent: Daniel Gawin

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info