Hoppa till sidans innehåll

Askims jultävling - 24 starter på 7 spelare!


Hammarby på Västkustbesök

 

Askims jultävling var kanske sista chansen 2012 att få tävla mot lite vassare motstånd. Det är en tävling som lockar unga spelare ifrån Västsverige, och även en och annan tävlingssugen ungdom ifrån resten av Sverige. Och dessutom en hel del spelare ifrån våra granländer Norge och Danmark. Så, om man inte åkte på Askims jultävling skulle det alltså kunna vara så, att man inte fått tävla förrän nästa år! Det var en risk som många Hammarbyare inte var beredda att ta. De tävlingshugriga Hammarbyarna satte sig alltså i två bilar, riktade kylarna väster ut, och trotsade kung Bore som öste på allt vad han kunde med snö och vind.

 

Med på resan fanns Austin Solovjoff, Simon Götherström, Elias Wincent, Viktor Kjellander, Tom Silver, Ludde Sannemalm, och den spelande coachen Emil Holmsten. Richard Götherström ifrån Spårvägen passade även på att ta hjälp av Hammarby vad beträffar logistik och coaching. En mörk och kulen tidigvinterhelg var det, med en tjock snömodd på vägarna som mest liknade risgrysngröt. Men en ljus och härlig tävling, som spelades på 22 bord (16 i A hallen och 6 i B hallen). Och där det mesta var i tid och där arrangörerna alltid var tillmötesgående och hjälpsamma. En mycket trevlig tävling således.

 

Hammarby samlade 24 starter på sina 7 spelare. Hela vägen ifrån P10 till HE. Det var alltså många matcher på Västkusten den helgen som spelades i grönvita tröjor. Emil hade mycket att göra. Och många bra resultat fick Hammarby med sig hem. Austin var i slutspel i P10 och P12, Simon var i slutspel i P10 och P11, och Ludde var i slutspel i P13. P11 var en rolig klass för Hammarby, här fick vi två placeringar på delad 9:e plats (Simon och Austin), två på delad 5:e plats (Elias och Viktor), samt förstaplatsen som Tom plockade hem. HE var också en rolig klass för Hammarby, eftersom Emil gick hela vägen högst upp på pallen i den klassen. Och på vägen spelade han några mycket sevärda matcher, inte minst den mot Kalle Relfson ifrån Mölndal. En match där Emil lyckades vända ett hopplöst underläge (2-0 mot sig) till en vinst.

 

En oförglömlig upplevesle organiserade gästen i från Spårvägen. Som 3:a i HJ17 hade Richard lyckats vinna en batteridriven tomte med dansande renar, som spelade och sjöng och dansade till en bordtennisversion av en känd julsång. Föreställ er att höra en elektroniskt tutande visa om tomtefar som spelar bordtennis med “hardbat”, hela vägen ifrån Göteborg till Stockholm, om och om igen. Någonstans vid Örebro var den batteridrivna tomten mycket nära att åka ut genom bilfönstret.

Uppdaterad: 14 OKT 2013 16:46 Skribent: Anders Götherström

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info