Hoppa till sidans innehåll

Uppstartslägret


Måndagen den 15 augusti samlades 14 förväntansfulla Hammarbyare i Enskedehallen för tre dagars pingisträning. Det var roligt att se en så stor spridning i ålder mellan spelarna, den yngsta var 7 år och den äldsta var 15 år, och att ungdomarna kan umgås med varandra över åldersgränserna.

 

Lägerdeltagarna med sina fina priser från Yasaka. 

 

Första dagen innebar ”back-to-basic”, vi tränade för att få tillbaka bollkänslan och bollträffen efter det långa sommaruppehållet. Alla tyckte att det var kul att vara tillbaka, så det spelades och kämpades till max. Tränarna var till och med så extatiska att drickapauser och fruktstunder glömdes bort. Första dagen bjöd även på lite tekniska problem då det visade sig att vi inte längre hade någon mikrovågsugn att värma maten i. Till det lyckades den mat som fanns bli inlåst i kansliet när Simons pappa av misstag tog med sig kanslinyckeln till hans jobb i Uppsala. Det löste sig dock till slut och alla blev mätta och belåtna. När det sen var dags för fotboll så hade Leilas boll fått fötter och lämnat kansliet under sommaren. Även det löstes dock med lite god vilja! Fotbollsmatchen blev stenhård och alla sprang tills de var röda i ansiktet.

 

Andra dagen ägnades åt individuell serveträning med Anders medan Leila körde attackövningar med övriga spelare. Dagen avslutades med en favorit i repris från sommarlägret – en dubbelturnering.

 

Malcolm Frohm och Sina Charbaf

Malcolm Frohm och Sina Charbaf stilar med sina nya servar.

 

Tredje dagen väntade Felix oroligt på Leila som hade åkt till TTEX för att köpa in priser från Yasaka till lägerturneringen. När väl Leila dök upp vid 11 kunde Felix dra en lättnadens suck. Före lunch var det repetition av de övningar som spelarna hade lärt sig dag 1 och dag 2 samt lite individuella tips. Efter lunchen spelades en kortare fotbollsmatch där Leilas lag slog Anders lag med 8-6.

 

Sofia Sannemalm visar att tjejer kan.

 

Sedan var det dags för den efterlängtade lägerturneringen. Deltagarna delades in i två grupper – en för yngre spelare och en för äldre. De äldre spelarna delades upp i två 4-pooler och de yngre i en 6-pool. Många bra matcher och en fantastisk fokusering infann sig i Enskedehallen under dryga två timmar. När resultaten summerats kunde vi konstatera att Fredrik Bjälå-Ursäter vann den yngre gruppen före Viktor Kjellander på andra plats och Wille Sannemalm på tredje plats. Den äldre gruppen vanns av Malcolm Frohm före tvåan Ludvig Sannemalm och trean Felix Wallentin.

 

Anders och Leila tackar alla deltagarna för ett roligt läger!

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:14 Skribent: Leila Suvanto

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info