Hoppa till sidans innehåll

TTEX-spelen


Rivstart på TTEX-spelen

Helgen 10-11 september rivstartade tre Hammarbyare tävlingssäsongen. Den helgen gick nämligen TTEX-spelen av stapeln i Brännkyrkahallen med Spårvägen som arrangör. Tävlingen spelades på 25 bord i en A- och en B-hall. Tävlingen kunde locka med flera tunga namn, vad sägs till exempel om familjen Källberg i ett flertal klasser, samt några av de talanger som har passerat genom vår klubb en gång i tiden såsom Vilmer och Joel Georgsson och Simon Berglund. Och så förstås Emanuel Rosenthal, Malcolm Frohm och Craig Gibb - våra tre Hammarbyare som hade valt att ställa upp i P12, P15 respektive H3.

 

Slutresultat

TTEX-spelen i årets upplaga visade upp ett väldigt starkt startfält, och våra Hammarbyare föll samtliga i samma omgång, i 16-delen. Craig mötte internationellt motstånd i form av Niko Pihajoki från Finland, och Malcolm fick ge sig mot Daniel Nordström, en duktig nabbspelare från värdklubben Spårvägen. Emanuel Rosenthal förtjänar extra uppmärksamhet, då han skötte sitt poolspel mycket bra, och poolsegraren var tvungen att vinna skiljesetet mot Emanuel med minsta möjliga marginal för att vinna poolen. Som pooltvåa ställdes Emanuel sedan mot William Olivius från Ängby, och där fick han tyvärr vika sig. Emanuel kan ju som bekant komma tillbaka nästa år och spela P12 igen i TTEX-spelen. Hur gick det tillslut i de klasserna som våra Hammarbyare ställde upp i? Viggo Kippel från Spårvägen gick hem med förstapriset i P12, Isak Eliasson från Carlstad BTK erövrade samma pris i P15, och Johan Holmdahl från Norrtull gick hem med pokalen från H3.

 

TTEX-spelen är en bra pingistävling med ett starkt startfält, och det är roligt att se Hammarby IF BTF representerat på sådana tävlingar.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:12 Skribent: Anders Götherström

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info