Hoppa till sidans innehåll

Sundsvall Open, del 2


Efter morgonens snabba sorti från handikappklassen var det dags för Leila i Damer 4. Leila blev lite förskräck av klassen skulle spelas som 6-pool vilket innebär 3-4 timmars oavbrutet spel. Men det var bara att kavla upp ärmarna och köra på! Det blev fyra raka 3-0-vinster och bra spel, trots att backhandskontring på grund av det hala golvet var svårbemästrat. I sista matchen kom den enda förlusten, 1-3, men då visste tanten att vinsten redan var hemma så motivationen och lårmusklerna var borta. Äntligen så kom Hammarbys första klassvinst för säsongen! Leila tackar Fanny Månsson som var med och tränade med oss förra veckan. Det var väldigt nyttigt att ha ett bra tjejpingistempo i kroppen.

 

Tävlingens längsta klass blev Herrar 4, med bland annat två stycken omlottningar, som pågick minst 4 timmar. Leila åkte ut direkt i poolen. Malcolm gick vidare till slutspel, men fick spela om sin 16-delsfinal. Vi som var klara och en aning hungriga, klockan började närma sig 20:00, hittade på olika vadslagningar på läktaren och roade oss. Malcolm vann omspelet i 16-delsfinalen, men i 1/8-delen blev Keto Ashou för svår trots en bra match från Malcolm blev det en 1-3-förlust. En stark nionde plats ändå för Malcolm. När Malcolm slagits ut bestämde truppen att Jens och Daniel från VIK-47 fick hämtas senare och att de skulle ta med Viktors pokal. Simon och Emanuel sov redan på läktaren och resten ville ut och äta. Det blev en snabb middag på MAX. Daniel gick till slut till semifinal och Jens blev femma.

 

Sundsvall6

Det blev en sen lördagskväll för Hammarby i Sporthallen.

 

Tredje dagen började med frukost och packning klockan 07:00. Första klassen var Pojkar 13 med Emanuel kämpandes i poolspelet. Det lyckades dock inte den här gången utan Emanuel åkte ut i poolen. I Herrar 7, den nya lägsta rankingklassen, hade vi Simon,Viktor och Ludvig som deltagare. Ludde och Viktor lyckades vinna sina 5-pooler, medan Simon kämpade hårt i sin men blev utslagen med en vinst. Både Viktor och Ludde gick direkt till semifinal där Ludde ställdes mot blivande vinnaren Josef Anderen. Här drabbades Ludde av det som alla spelare gör ibland, helgens “bläähää”-match. Ludde kämpade och försökde få igång sitt spel men det gick inte och det blev förlust med 1-3 efter setsiffrorna 9-11, 11-7, 8-11 och 10-12. Viktor fick i sin semifinal möta Johan Pantzar, igen!, och det blev en klar förlust med 0-3. Ändå mycket bra jobbat av killarna och två semifinalplatser för Hammarby. 

 

Sundsvall7

Victor spelar seminfinal mot Johan Pantzar från PK Sundsvall.

 

I P12 hade vi Ludde och Emanuel. Båda spelade mycket bra och gick vidare från poolen. Det blev dock förlust för båda två i 1/8-delen. Emanuels match mot Jesper Källberg var välspelade och underhållande. Nu var det bara en klass kvar av helgens spel, HJ 17 med Malcolm som Hammarbys ende deltagare. Malcolm spelade bra i poolspelet, där han lyckades att ta ett set på Carl Sundqvist men till slut blev det förlust och Malcolm slutade tvåa i poolen. I 1/8-delen ställdes sedan Malcolm mot deffaren Oskar Nyström. Malcolm spelade bra trots förlust med 0-3.

 

Sundsvall5

Två glada Hammarbyare på prispallen i Herrar 7 - Ludde och Victor.

 

Sammanfattningsvis blev helgens resultat en vinst (Leila), en andraplats (Lars), och så två tredjeplatser för Viktor, en tredjeplats för Emanuel, en tredjeplats för Ludde. Totalt blev det sex stycken pallplatser för Hammarby! Stämningen var god och alla fick spela mycket. Mathållningen var absolut inte GI och hälsosam, det är nog det största problemet på dessa resor, det blir ofta sent och då är det bara snabbmatställena som är öppna. Ett hedersomnämnande till Malcolm som både coachade och tog hand om de yngre killarna under hela helgen. Tack alla Hammarbyare för trevlig klubbresa!

 

/Leila

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:19 Skribent: Leila Suvanto

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Enskedehallen, Simlångsvägen 20
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info