Hoppa till sidans innehåll

Sundsvall Open, del 1


Helgen den 4-6 november åkte Hammarby IF BTF på klubbresa till Sundsvall och tävlingen Sundsvall Open. Truppen samlades på fredagen klockan 11:00 utanför Enskedehallen. Efter en hel del pingisbabbel i bilen och ett stopp på hamburgerkedjan Frasses, anlände Hammarby klockan 15:45 till Sundsvall och Sporthallen.

 

Efter en kort uppvärmning var det först dags för Lars att spela i Herrar 35. Vi konstaterade att poolmotståndare bland annat var en av Sveriges bästa spelare, Mats Källberg. Matchen mot Källberg blev njutbar att titta på och Lars lyckades faktiskt ta ett set! Sedan blev det två enkla vinster för Lars som gick vidare till slutspel. I 1/8-delsfinalen besegrades Peter Hyllman i en stenhård femsetare efter setsiffrorna 12-10,5-11,7-11,12-10,12-10. I kvartsfinalen mötte Lars Kjell Fellenius och här vann vår Bajenhjälte med 11-4,11-5,9-11,11-9. Finaldags, ja gissa vem? Mats Källberg så klart och det blev en otrolig underhållande match, till och med bättre än i poolspelet. Lars blixtrade till och var helt klart med i matchen men Källberg lyckades till slut vinna med 10-12,2-11 och 17-19. Lars och Leila, Hammarbys egna backhandskontringsspelare, hade vid här laget konstaterat att man får jobba hårt i Sundsvall då hallgolvet, som bestod av två olika material i form av trä och betong, var mycket halt. Det var svårt att komma på bollen rätt när underlaget liknade en isbana. 

 

Sundsvall2

Lars och Mats Källberg på prispallen i Herrar 35.

 

Nästa klass för Hammarbyarna var Herrar 5. Malcolm, Ludvig och Leila var föreningens hopp. Poolspelet började dock lite segt med en förlust för samtliga. Leila skrattade då hon och Stefan Lindvall, Upplands Väsbys tränare och en av Leilas bästa tränarvänner som hon träffar nästan varje helg, hade hamnat i samma pool. Leila tog dock två set, vilket är två set mer än vanlig. Herrar 5-äventyret slutade med att alla tre åkte ut på seträkning. Det blev dock en dubbelvinst i denna klass för våra reskompisar från VIK-47. Daniel Sandberg vann och William Alstrin blev tvåa.

 

Pojkar 11 pågick samtidigt i två av hallarna (Det fanns A-, B- och C-hall). Anders Y coachade Simon i C-hallen och Simon lyckades vinna en match i sin pool vilket tyvärr inte räckte för att komma till slutspel. Viktor spelade sin pool i huvudhallen. Viktors pool var mycket svår, så han gick tyvärr inte heller vidare till slutspel. Emanuel lyckades vinna sin pool helt utan förluster och gick till slutspel. I kvartsfinalen vann Emanuel med 3-0 i set över Filip Bergman från Stocksund. Så var det semifinaldags där Emanuel mötte Ovansiljans talangfulla Victor Bengtsson. Det blev en jämn och bra match men till slut förlust med 1-3 i set efter setsiffrorna 12-10, 9-11, 8-11 och 9-1. Emanuel var själv nöjd med sin insats och tyckte att Victor Bengtsson var väldigt bra. Victor Bengtsson vann sedan hela klassen.

 

Sundsvall3

Emanuel kom trea i Pojkar 11. Segrade gjorde Victor Bengtsson från Ovansiljan.

 

Klockan hade nu hunnit bli 20:30 och det fick bli en snabb sorti till hotellet efter att vi hittat alla racketar, skor och diverse annat. Middag på Kermit Pizza var precis vad vi hann med innan köket stängde. Därefter var det gonatt för allihopa.

 

Dag två började med väckning klockan 06:30. Leila trodde att hon var i Indien på meditation, då Malcolms mobiltelefonväckning lät mycket orientalisk. Jaja, alla kom till slut upp och vi njöt av en god frukost på Scandic. Sedan bar det iväg till hallen klockan 08:00. Första klassen var handikappklassen där alla deltagare fick starta varje set med en viss poäng beroende på bedömd spelstyrka. Sedan spelade man 3-setare till 21. Lars och Leila hann spela typ 7 bollar innan det var över (båda motståndarna började med 18 poäng…). Alla Hammarbyare spelade klassen och bäst gick det för Ludde som bland annat slog Jimmie Nordberg, Hampus storebrorsa. Till slut blev det en hedersam femteplats för Ludde.

 

I Pojkar 15 hade Hammarby en representant i Malcolm. Malcolm tog sig vidare från poolen men sedan blev det förlust med 0-3 i 1/8-delen mot Daniel Sandberg. Lars lyckades att ta sig vidare från Herrar 2-poolen men gårdagens spel kändes i musklerna och backhanden var för stunden ”out of order”. Det blev förlust i första matchen efter poolen.

 

Nu fanns det lite tid för våra yngsta spelare att gå och bada i Himlabadet som låg vägg i vägg med Sporthallen. Sergei Solovjoff, pappa till Austin från VIK-47, ställde upp och badade flera timmar med Austin, Viktor, Emanuel och Simon. Stort tack Sergei! Anders låg samtidigt nedbäddad på läktaren med feber och några Alvedon i kroppen. Klockan hade nu blivit runt 14:30 då Leila plötsligt undrande ”Var är alla?” 

 

Sundsvall4

Leila undrade var alla hade tagit vägen efter badet. 

 

Alla var tydligen i C-hallen för här hade Pojkar 10 med Viktor och Simon och Pojkar 14 med Ludde och Emanuel börjat. Leila satt kvar i A-hallen och passade Lars kommande match då det inte fanns något högtalarsystem. I P10 vann Viktor sin pool och gick till semifinal. I semin blev den blivande vinnaren, Johan Pantzar, för svår men Viktor gjorde en bra match trots förlust med 0-3. Viktor var mycket glad då han även inkasserade ett pris från Leila i form av en måltid på MAX. I P14 gjorde Ludde en bra insats och gick vidare från poolen. I 1/8-delen mötte han Mats Källbergs son, Jesper Källberg, och det blev förlust med 0-3. Emanuel spelade många bra och lärorika matcher i P14 mot betydligt äldre motståndare.

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:03 Skribent: Leila Suvanto

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info