Hoppa till sidans innehåll

Stark insats i Sanktan


Lördagen den 15 oktober arrangerade Hammarby det första sammandraget i Pojkar 98/99 höstserie 2B i S:t Eriks-cupen. Fem lag skulle träffas för tävlingsspel i Enskedehallen; Hammarby, Täby, Tullinge, Ängby och Upplands Väsby. Tyvärr valde Upplands Väsby att lämna walk over i båda sina matcher, vilket var tråkigt både för grabbarna som inte fick spela och för arrangörerna som hade förberett för matcherna. Från Hammarbys sida träffades Kalle Björklund, Daniel Gawin och Anders Ylitalo runt klockan nio på morgonen för att ställa i ordning bord, barriärer och stolar, koka kaffe och i övrigt rigga Enskedehallen för match.

 

Första matchen spelades mot Täby

Hammarbys färger försvarades denna dag av Fredrik Bjälå, Asker Davidsson och Oliver Husell. Laget hade fått ett sent återbud då Frej Humbleklint-Norberg blivit sjuk på fredagskvällen och inte kunde ställa upp. Trots att Frej stannade hemma i sjuksängen ställde hans pappa Börje upp som lagledare för laget – jättejuste! Lagledare Börje fick se grabbarna göra en storartad kämpainsats i första matchen mot Täby som ställde upp med Sohrab Khogasteh, Fredrik Feng och Alfred Bornefalk. Först ut var Asker som ställdes mot Feng. Efter två enkla setvinster för Asker kvitterade Feng till 2-2 och matchen gick till skiljeset. Det blev en riktig rysare men Asker kunde till slut avgöra med 11-9 efter ett av sina fina forehandslag.

 

Fredrik mötte samtidigt duktige Bornefalk på bordet bredvid och det blev förlust i tre raka set trots mycket bra spel från Fredriks sida. Kvitterat till 1-1 i matcher. Oliver steg nu ut mot Khogasteh och efter fint spel lyckades han plocka hem första set med 11-8. När sedan Täby-killen kvitterade till 1-1 i set kom premiärnerverna fram hos Oliver som förlorade de återstående seten med små marginaler och matchen med 1-3. Nu gick Fredrik ut och spelade en riktig rysarmatch mot Täbys Feng. Efter fyra jämna set stod det 2-2 och matchen gick till skiljeset. Här visade Fredrik upp en riktig vinnarskalle och spelade hem skilje med 12-10. Hammarby hade kvitterat till 2-2 i matcher. Två matcher kvar innan dubbeln och de gick snabbt – Asker slog Khogasteh och Oliver förlorade mot Bornefalk. Oavgjort 3-3 inför dubblarna. Hammarby ställde upp med dubbelparet Fredrik/Oliver och Täby mönstrade Khogasteh och fjärdemannen Calle Hedner. Mitt i första set var olyckan framme när Fredrik loopade stenhårt rakt i bordsskivan – racket flög, fingrarna blev blodiga och svullnade upp. För oss som satt i publiken såg det mycket läskigt ut.

 

Fredrik servar

Fredrik visar här upp en av sina svåra servar. Tyvärr skadade Fredrik handen senare i dubbelmatchen.

 

Fredrik försökte fortsätta men det gjorde helt enkelt för ont och Hammarbykillarna tvingades lämna w.o i dubbeln och sedan blev det också w.o. i Fredriks sista match. Täby i ledningen med 5-3 när Oliver gick ut mot Feng. Efter mycket bra spel hade Oliver reducerat Täbys ledning till 5-4. En avgörande match för Hammarby och Asker i mötet mot Bornefalk. Skulle Hammarby få oavgjort och en poäng? Det såg väldigt bra ut efter första set som Asker lyckades vinna med 14-12. Därefter kvitterade Bornefalk efter 5-11. Asker tog ledningen på nytt efter seger med 11-9 i tredje. Täbyspelaren kvitterade dock till 2-2 efter 6-11 i fjärde. Tyvärr förlorade Asker det avgörande setet och Hammarby förlorade lagmatchen med minsta möjliga marginal 4-6.

 

På borden bredvid slog Tullinge Ängby med 6-3.

 

Ängby var motståndare på eftermiddagen

Eftermiddagsmatchen för Hammarbylaget spelades mot Ängby. Fredrik hade nu vilat och fått plåster på sin hand och var redo för spel. Vi hade alltså samma laguppställning som på förmiddagen: Fredrik, Asker och Oliver. Ängby kom till spel med Kasper Hägerdal, David Adolfson och defensivspelaren Daniel Strand (långnabbare). Det märktes att Fredrik fortfarande hade ont i handen och han kunde inte riktigt ge sig själv rättvisa utan förlorade sina tre matcher. Oliver vann en hård match mot Strand men förlorade mot Adolfson innan dubbeln. Asker spelade jättebra och lyckades slå Hägerdal i tre raka set och Adolfson med 11-7 i skiljeset innan dubbeln. Ställningen inför dubbelmatchen var 2-4, med Ängby i ledning. Dubbelmatchen blev dagens höjdpunkt. Hammarby ställde upp med Asker/Oliver och Ängby med Strand/Adolfson. Våra Hammarbyhjältar spelade stundtals strålande och matchen var stenhård. Tillslut så avgjorde dock Askers svåra servar och Olivers fina backhands matchen till Hammarbys favör – seger med 18-16 i skiljeset. Vilken rysare!

 

Dubbelmatch

Dubbelmatchen blev en rysare - vinst med 18-16 i skilje.

 

Ställningen var nu 3-4. Oliver gick då ut mot Hägerdal och vann med 11-2 i skiljeset. Fredrik förlorade samtidigt mot Strand och Ängby ledde på nytt, ställningen 4-5. Återigen fick Asker spela en helt avgörande match. Skulle vi få oavgjort eller skulle det bli en ytterligare en knapp förlust? Det blev en stenhård match men Asker förlorade tyvärr med 13-11, 3-11, 12-14, 12-14. Förlust igen för Hammarby med minsta möjliga marginal 4-6.

 

Anders och Asker

Tränare Anders var nöjd med sina adepter, här tillsammans med Asker.

 

Trots två förluster sken tränaren Anders som en sol. ”Jag tycker att killarna kämpade kanonbra och jag är stolt över dom”, sa Anders. Lagledare Börje höll med. Daniel Gawin som coachade var också väldigt stolt över Hammarbyarna. ”Vi har tränat mycket på undanläggningar sista veckorna och idag såg jag verkligen att killarna har utvecklat sitt taktiska kunnande”, sa Daniel. Motspelarna i Ängby var också väldigt glada och tyckte att det var roligt att möta justa och sportsliga Hammarbyare. Sammantaget kan vi som var publik konstatera att alla hade en väldigt rolig dag i Enskedehallen. Pojkar 98/99 lag 3 bar Hammarbys färger med bravur!

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:14 Skribent: Kalle Björklund

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Enskedehallen, Simlångsvägen 20
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info