Hoppa till sidans innehåll
Simon Hevong, Richard Götherström, Simon Götherström och Fanny Månsson

Göteborg Cup 3-5 juni


Vad gör man i Göteborg?

Kristihimmelsfärdshelgen blev varm och bjöd på en försmak av den sommar som skall komma. Det var den typen av väder som gjorde att många längtade till semesteraktiviteter som tillexempel Lisseberg, eller de andra attraktioner som Göteborg kan bjuda på. Två Hammarbyare gjorde inte det, utan tillsammans med vänner ifrån Oskarshamns Bordtennisklubb och BTK Arsenal (i Nybro) valde de att spendera helgen i Gotihallen. Där organiserade nämligen BTK Warta Göteborg Cup. Och det är möjligt att AtmosFEAR med Europas högsta fria fall kan ge ett visst spänningssubstitut, men det fanns ju ingen anledning att söka sig dit när den riktiga spänningen fanns att söka vid borden i Gotihallen.

 

Göteborg Cup, med set räkning

Göteborg Cup är organiserad så, att alla matcher spelas i fyra set, och den som vinner flest set har vunnit poolen, eller slutspelet. Och eftersom poolerna är stora får alla deltagare i en klass spela väldigt mycket bordtennis innan klassen är avgjord. Mycket bordtennis för alla deltagare alltså. I praktiken leder det till att det inte finns tid för annat under de två och en halv dagar som tävlingen pågår. De flesta åldersgrupper har också att välja mellan en breddklass och en öppen klass, för att säkra att spelarna får den typ av motstånd de söker.

 

Placeringar för Hammarby, vinster bland vänner

Hammarby hade två deltagare i cupen, Richard Götherström och Simon Götherström. För Simon, som fortfarande är P8a, var Göteborg Cup en ny erfarenhet. Här fick han spela mycket bordtennis i P9 klassen, och också vinna några matcher. Richard, som ställde upp i P11Ö, hade som vanligt en startsträcka och började spela sin bästa pingis först de sista två dagarna. I en tävling av den här typen räknas dock varje set, även de tidigaste, och han fick därför nöja sig med en 4:e plats den här gången. De två spelarna som Richard och Simon slog läktarläger med spelade inte heller en pingis de behövde skämmas för. Fanny Månsson (F12) ifrån Oskarshamn skötte sig mycket bra i F11-F13-F15. Även om hon inte nådde upp till pallplats fick många tjejer vika sig för hennes forehand. Och Simon HeVoong (P13) ifrån BTK Arsenal storspelade under hela helgen och vann hela P13Ö.

 

Över 50 set, en helg i Göteborg

Även om respektive spelare endast deltog i en klass, var det ett sådant koncentrat av bordtennis under de här dagarna att det nästan kan jämföras med ett träningsläger. De fyra vännerna hade spelat minst 52 set var när tävlingen var över, och fått möjlighet att bekanta sig med ungdomsspelare ifrån svenska så väl som danska klubbar. När vi styrde bilen mot östra Sverige åkte vi förbi Lisseberg, med AtmosFEAR, på vägen ut ur Göteborg. Ingen av passagerarna reflekterade ens över attraktionen, då all uppmärksamhet var riktad mot de matcher och spelare som vännerna hade hanterat de senaste dagarna.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:24 Skribent: Maria Götherström

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info